Librarium

In deze unieke ontdekkingsruimte komt u alles te weten over de geschiedenis van het boek, het schrift en bibliotheken. Aan de hand van authentieke documenten en interactieve en audiovisuele elementen ontdekt u verschillende schriftsoorten en boeken in de meest ongewone vormen. Librarium toont om de drie maanden nieuwe documenten. Zo (her)ontdekt u de ruimte telkens vanuit een andere invalshoek.

 

Thema: Russische revolutie

100 jaar na het omverwerpen van het tsaristisch regime en de invoering van een communistisch regime in Rusland stelt Librarium een aantal belangrijke documenten tentoon in verband met die gebeurtenissen: uitgave van Lohnarbeit und Kapital van Marx, dagboeken en propagandadocumenten die tijdens de betrokken periode of achteraf werden verspreid.

 

En er is meer...

  • Een aantal van de tentoongestelde stukken in Librarium kunt u online bekijken.
  • Neem ook een kijkje in de gang van de leeszaal Kranten en Hedendaagse Media. De tentoongestelde kranten staan ook in het teken van het thema winter.
  • Tot en met 22 april: kunstenaarsboeken in Librarium

 

 

 

Openingsuren en tarieven

Open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

  • Gratis toegang.
  • Gratis audiogids in 4 talen (nl, fr, de, en): Frederic de Reiffenberg, de allereerste conservator van de Bibliotheek, leidt u rond.
  • Bezoekersgids: te koop aan het onthaal (€ 2).

 

Rondleidingen

Reserveer een rondleiding op maat via educ@kbr.be of op +32 (0)2 519 53 72.

Prijs: € 50 per groep (€ 30 voor scholen)

Er is ook een uitgebreid educatief aanbod voorzien.

 

Familieparcours

Librarium is de ideale gezinsuitstap. Ga op stap samen met de Letterfretters, hun doeboekje en koffertje. Dit sympathieke volkje wijst u de weg door de geschiedenis van het boek. Meer informatie bij het onthaal.

Volg het parcours en laat u verrassen door al het moois uit de collecties. En stap zeker eens binnen in de Livromaton, waar gedigitaliseerde collectiestukken tot leven komen.