Librarium

In deze unieke ontdekkingsruimte komt u alles te weten over de geschiedenis van het boek, het schrift en bibliotheken. Aan de hand van authentieke documenten en interactieve en audiovisuele elementen ontdekt u verschillende schriftsoorten en boeken in de meest ongewone vormen. Librarium toont om de drie maanden nieuwe documenten. Zo (her)ontdekt u de ruimte telkens vanuit een andere invalshoek.

 

Thema: Apocalyps

Nog tot eind juli toont Librarium de Apocalyps in al haar (boek)vormen. Ontdek hoe kunstenaars dit thema door de eeuwen heen in hun werk verwerkten.

Er zijn oude drukwerken te zien zoals de Kroniek van Nürnberg (1493) en werk van kunstenaars als Albrecht Dürer, Jean Duvet of Gustave Doré, die zich baseerden op dit Bijbelverhaal.

Het einde der tijden blijft ook een populair thema in de hedendaagse cultuur. U vindt dus zeker uw postapocalyptische scenario naar keuze terug in een van de tentoongestelde stripverhalen, manga’s of filmbladen.

En de meest bijzondere interpretatie? Die vindt u niet bij ons, maar in de Sint-Michiel en Sint-Goedelekathedraal. Daar kunt u momenteel de Tapestry of Light bekijken, een gigantisch, lichtgevend wandtapijt over, jawel, de Apocalyps. Beslist een bezoekje waard.

 

En er is meer...

 

Openingsuren en tarieven

Open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

  • Gratis toegang.
  • Gratis audiogids in 4 talen (nl, fr, de, en): Frederic de Reiffenberg, de allereerste conservator van de Bibliotheek, leidt u rond.
  • Bezoekersgids: te koop aan het onthaal (€ 2).

 

Rondleidingen

Reserveer een rondleiding op maat via educ@kbr.be of op +32 (0)2 519 53 72.

Prijs: € 50 per groep (€ 30 voor scholen)

Er is ook een uitgebreid educatief aanbod voorzien.

 

Familieparcours

Librarium is de ideale gezinsuitstap. Ga op stap samen met de Letterfretters, hun doeboekje en koffertje. Dit sympathieke volkje wijst u de weg door de geschiedenis van het boek. Meer informatie bij het onthaal.

Volg het parcours en laat u verrassen door al het moois uit de collecties. En stap zeker eens binnen in de Livromaton, waar gedigitaliseerde collectiestukken tot leven komen.