Librarium

In deze unieke ontdekkingsruimte komt u alles te weten over de geschiedenis van het boek, het schrift en bibliotheken. Aan de hand van authentieke documenten en interactieve en audiovisuele elementen ontdekt u verschillende schriftsoorten en boeken in de meest ongewone vormen. Librarium toont om de drie maanden nieuwe documenten. Zo (her)ontdekt u de ruimte telkens vanuit een andere invalshoek.

 

Thema: winter

Nog tot 25 februari 2017 kunt u zich in Librarium verwarmen aan de miniaturen uit de getijdenboeken. Op zoek naar een origineel recept? Laat u dan inspireren door kookboeken uit de 18de eeuw. Koudere oorden opzoeken kan natuurlijk ook: vaar mee in het kielzog van de Belgica en Adrien de Gerlache met de cartografische en maritieme documenten van de expedities naar de Noord- en Zuidpool.

Sneeuwbeelden uit 1772

Gaat u liever creatief met sneeuw aan de slag? Kom dan een kijkje nemen naar een van de 24 sneeuwbeelden gemaakt door de studenten van de Antwerpse academie tijdens de winter van 1772. En Rik Wouters toont u het ondergesneeuwde Bosvoorde in het begin van de vorige eeuw.

En er is meer...

  • Een aantal van de tentoongestelde stukken in Librarium kunt u online bekijken.
  • Neem ook een kijkje in de gang van de leeszaal Kranten en Hedendaagse Media. De tentoongestelde kranten staan ook in het teken van het thema winter.
  • Tot en met 25 februari: kunstenaarsboeken in Librarium

 

Openingsuren en tarieven

Open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

  • Gratis toegang.
  • Gratis audiogids in 4 talen (nl, fr, de, en): Frederic de Reiffenberg, de allereerste conservator van de Bibliotheek, leidt u rond.
  • Bezoekersgids: te koop aan het onthaal (€ 2).

 

Rondleidingen

Reserveer een rondleiding op maat via educ@kbr.be of op +32 (0)2 519 53 72.

Prijs: € 50 per groep (€ 30 voor scholen)

Er is ook een uitgebreid educatief aanbod voorzien.

 

Familieparcours

Librarium is de ideale gezinsuitstap. Ga op stap samen met de Letterfretters, hun doeboekje en koffertje. Dit sympathieke volkje wijst u de weg door de geschiedenis van het boek. Meer informatie bij het onthaal.

Volg het parcours en laat u verrassen door al het moois uit de collecties. En stap zeker eens binnen in de Livromaton, waar gedigitaliseerde collectiestukken tot leven komen.