fbpx
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rondleiding: De roots van de mondharmonica en de jazzarchieven van het MIM

09 juli 2022
14:00 - 15:30

Dit evenement is voorbij.

Tijdschema

09 juli 2022
14:00 - 15:30

Locatie

MIM

Prijs

€7 – €22

Tags

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Toots 100. The Sound of a Belgian Legend’ ontdekt u meer over de mondharmonica tijdens een bezoek aan het Muziekinstrumentenmuseum (MIM).

Western, jazz, pop… Dankzij deze muziek zijn wij vertrouwd met de klanken van de mondharmonica. Wist u dat het principe van dit kleine, goedkope en toch zo populaire instrument uit het verre Oosten komt? Hoe is het in Europa terechtgekomen? Zijn er verwantschappen met de mondharmonica wereldwijd? U ontdekt er meer over tijdens een boeiend bezoek dat u van de Chinese tempels van Confucius naar de burgerlijke salons van het romantische Wenen brengt, en misschien zelfs… naar de maan!

Tijdens het tweede deel van dit bezoek ontdekt u enkele goed bewaarde geheimen van het MIM! Verborgen voor het oog van het grote publiek bewaart het MIM enkele indrukwekkende jazzarchieven (brieven, partituren, zeldzame platen, …). Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Toots 100.The Sound of a Belgian Legend’ worden tijdens dit exclusieve bezoek enkele van deze archiefstukken getoond.

Koop uw tickets Ontdek de expo

 

Praktische info

Locatie: Muziekinstrumentenmuseum (MIM)

Tijdstip: 14 mei, 11 juni, 9 juli en 13 augustus van 14.00 uur tot 15.30 uur