Kunst

Acta Sanctorum

Database met een verzameling documenten (incl. een index) over het leven van de katholieke heiligen.

Log in

 

African Newsstream

Toegang tot meer dan 100 Afrikaanse informatiebronnen, met onder meer The International Herald Tribune, Africa News Services, BBC Monitoring Africa enzovoort.

Log in

 

L’Année Philologique

Bibliografische databank over alle aspecten van de Grieks-Romeinse oudheid; aan de referenties zijn samenvattingen toegevoegd.

Log in

 

ARTSTOR

Database met foto’s en kunstwerken afkomstig van honderden musea in de hele wereld.

Log in

 

Asian Newsstream

Toegang tot meer dan 60 nationale en regionale Aziatische informatiebronnen, met onder meer The Wall Street Journal Asia, China News en The Bangkok Post.

Log in

 

Australia & New Zealand Newsstream

Toegang tot de grootste Australische en Nieuw-Zeelandse kranten, met onder meer The Age, The Dominion Post, The Australian en The Mercury.

Log in

 

Bibliographie de Civilisation médiévale

Meertalige bibliografische databank van de beroemde Cahiers de Civilisation médiévale (1958-2003). De databank was oorspronkelijk gewijd aan de vroege middeleeuwen, maar heeft vandaag ook betrekking op de late oudheid en de late middeleeuwen; de databank telt meer dan 64 000 referenties.

Log in

 

Book Review Index Plus – Tijdelijk niet beschikbaar

Databank met meer dan 6 miljoen recensies (waarvan 630 000 integraal) en citaten uit duizenden publicaties in de domeinen literatuur, geschiedenis, kunst…

Waarom is mijn bron niet beschikbaar?

 

Brill’s Encyclopedia of the Middle Ages Online

Referentie-encyclopedie m.b.t. de middeleeuwen. Beslaat alle aspecten van het leven in de middeleeuwen: religie, economie, literatuur, leefomstandigheden enzovoort.

Log in

 

Cairn.info

Franstalige database gespecialiseerd in mens- en sociale wetenschappen die full-text toegang biedt tot tijdschriften, boeken, zakencyclopedieën en magazines.

Log in

 

Canadian Newsstream

Brengt meer dan 360 hedendaagse Canadese kranten met hun archief sinds de jaren 1970 samen, met onder meer Toronto Star en The Globe and Mail.

Log in

 

CBS News 60 Minutes

Toegang tot het archief (1977-2014) van het Amerikaanse journalistieke tv-programma 60 Minutes. De database omvat de uitzendingen in videoformaat en hun transcripties.

Log in

 

Chicago Tribune

Vermaarde Amerikaanse krant voor onderzoeksjournalistiek die sinds 1932 al 24 keer een Pulitzerprijs won.

Log in

 

Dictionary of Literary Biography Complete

Biedt toegang tot meer dan 16 000 biografieën en documenten over het leven, het werk en de carrière van invloedrijke auteurs van over de hele wereld.

Log in

 

Early English Books Online

Biedt toegang tot de gedigitaliseerde versies van meer dan 130 000 boeken die tussen 1473 en 1700 werden gedrukt in de Angelsaksische landen, in uiteenlopende vakgebieden zoals kunst, geschiedenis, literatuur, muziek, wetenschap, theologie …

Log in

 

Encyclopaedia Britannica

Engelstalige encyclopedie. Bevat algemene artikelen, atlassen, primaire bronnen, de definities van het woordenboek Merriam-Webster’s Collegiate Dictionary evenals tijdschriften in het Engels in het domein van de mens- en sociale wetenschappen.

Log in

 

Encyclopaedia Universalis

Franstalige encyclopedie. Bevat meer dan 320.000 algemene artikelen, 125.000 definities, 30.000 audiovisuele media en een internationale atlas.

Log in

 

Encyclopedia of Popular Music, 4th edition

Bevat meer dan 30 000 artikelen over alle aspecten van de volksmuziek van 1900 tot vandaag.

Log in

 

European Newsstream

Toegang tot meer dan 450 Europese informatiebronnen, met onder andere Baltic News Services, Les Echos, Le Monde, The Guardian enzovoort.

Log in

 

Gale Literary Sources

Platform om verschillende databases in verband met literatuurgeschiedenis te doorzoeken.

Log in

 

Gale Primary Sources

Platform om opzoekingen te verrichten in naslagwerken en oude bronnen. Beslaat verschillende domeinen van de menswetenschappen.

Log in

 

Global Breaking Newswires

Actualiteitsdatabase die toegang biedt tot de berichten van persagentschappen uit de hele wereld, zoals AFP, AP, Dow Jones Industrial News, Canadian Press enzovoort.

Log in

 

Global Newsstream

Toegang tot de belangrijkste internationale en hedendaagse kranten en hun archief sinds de jaren 1980, met onder andere The Financial Times, El Mundo, South China Morning Post enzovoort.

Log in

 

The Grove Dictionary of American Music, 2nd edition

Onlinewoordenboek over de muziek in al haar vormen.

Log in

 

The Grove Encyclopedia of American Art

Bevat encyclopedische artikelen over Amerikaanse kunst.

Log in

 

The Guardian en The Observer

Het archief van deze twee Britse kranten, beschikbaar voor de periode 1791 tot 2003, levert unieke verslaggeving over kunst, politiek, publieke zaken en sport. Deze beroemde voorvechters van de persvrijheid bieden een unieke kijk op historische gebeurtenissen.

Log in

 

The Hartford Courant

Het archief van deze historische krant, die “ouder is dan het land zelf”, is beschikbaar voor de jaren 1764 tot 1990 en bevat een rijke documentatie over de Amerikaanse Revolutie, de onafhankelijkheidsbeweging, de slavernij bij het ontstaan van de Amerikaanse samenleving en ook vele geschriften van Mark Twain.

Log in

 

Historical Abstracts with Full Text

Bevat artikelen, recensies en bibliografieën van boeken over geschiedenis, cultuur, sociale wetenschappen evenals kunst en militaire wetenschap.

Log in

 

Historical Newspapers

Database die toegang biedt tot de integrale tekst van het archief van verschillende Angelsaksische kranten die wereldwijd worden gelezen, zoals The Guardian en The Observer, The Hartford Courant, The New York Times with Index, The New York Tribune and Herald Tribune, The Wall Street Journal en The Washington Post.

Log in

 

In Principio

Incipits van Latijnse teksten over geschiedenis, literatuur, filosofie en religie.

Log in

 

Index to Printed Music

Bibliografische database over muziek.

Log in

 

International African Bibliography Online

Internationale en interdisciplinaire bibliografische databank over Afrikaanse studies; telt meer dan 140.000 referenties.

Log in

 

International Encyclopaedia for the Middle Ages

Supplement van het ; deze encyclopedie beslaat de periode van de middeleeuwen (300-1500) in Europa, Noord-Afrika en het Nabije Oosten.

Log in

 

International Medieval Bibliography

Multidisciplinaire bibliografische referentiedatabank voor studies over de middeleeuwen in Europa.

Log in

 

International Newsstream

Levert recent internationaal nieuws (van buiten de USA) en archiefmateriaal. De databank bevat de integrale tekst van meer dan 600 kranten van over de hele wereld, met o.a. The Times, The Bangkok Post, El Norte, Jerusalem Post enzovoort.

Log in

 

JSTOR

JSTOR is een Engelstalige database die full-text toegang geeft tot tijdschriften en e-books op het gebied van de kunsten en de wetenschappen.

Log in

 

Knowledge Unlatched

Project gebaseerd op een partnerschap tussen bibliotheken en uitgevers met als doel wetenschappelijke werken vrij toegankelijk te maken. De aangeboden titels hebben betrekking op alle vakgebieden van de menswetenschappen: antropologie, economie, onderwijs, geschiedenis, literatuur, politiek …

Log in

 

Latin American Newsstream

Toegang tot bijna 90 informatiebronnen afkomstig van Latijns-Amerika, met onder andere El Universal, O Globo, La Naci?n, El Mercurio enzovoort.

Log in

 

Literature Criticism Online

Analyses en commentaar over historische, literaire en culturele werken. Literature Criticism Online bevat :

  • Children’s Literature Review
  • Classical and Medieval Literature Criticism
  • Contemporary Literary Criticism
  • Drama Criticism
  • Literature Criticism from 1400 to 1800
  • 19th Century Literature Criticism
  • 20th Centiry Literary Criticism
  • Poetry Criticism
  • Shakespearean Criticism
  • Short Story Criticism
Log in

 

Literature Resource Center

Biografische database van 130 000 auteurs en hun bibliografie.

Log in

 

LitFinder

Geeft toegang tot meer dan 150 000 gedichten, novelles, toespraken en toneelstukken alsook tot de literaire werken en biografieën van schrijvers door de eeuwen heen.

Log in

 

Los Angeles Times

Een van de grootste kranten van de Amerikaanse metropolen; won een groot aantal prijzen voor journalistiek, met onder meer 37 keer een Pulitzerprijs.

Log in

 

Middle East Newsstream

Toegang tot meer dan 130 informatiebronnen uit de Arabische wereld, Zuidwest-Azië en de buurlanden. De database bevat de integrale tekst van kranten als Gulf Daily News, Palestine Chronicles, Le Temps, Sudan Tribune enzovoort.

Log in

 

MLA International Bibliography

Jaarlijkse bibliografie van de boeken en artikelen die op alle continenten verschijnen en handelen over taal, moderne literatuur, taalkunde, folklore enzovoort.

Raadpleeg de MLA International Bibliography with Full Text Raadpleeg de MLA Directory of Periodicals

 

The New York Times

Het archief van deze krant, beschikbaar voor de periode 1851 tot 2013, en het nieuws van het begin van de eeuw. Deze krant publiceert alle belangrijke teksten met onder de presidentiële toespraken en persconferenties.Er is ook een index voor de domeinen geschiedenis, politiek, economie, kunsten, cultuur, sport en voor de zakenwereld.

Raadpleeg de archieven en index (1851-2013) Raadpleeg het nieuws (1980-2019)

 

The New York Tribune and Herald Tribune

Het archief van deze aanvullende informatie bij de referentiekrant The New York Times, beschikbaar voor de periode 1841 tot 1962, biedt informatie over de belangrijke gebeurtenissen rond de eeuwwisseling (20ste eeuw). U vindt er ook de geschriften van Theodore Roosevelt, Margaret Fuller, Karl Marx of Frederick Engels.

Log in

 

OpenEdition Books

Een van de vier platformen van OpenEdition (OpenEdition BooksOpenEdition JournalsCalenda, Hypothèses). Bevat meer dan 7.800 elektronische boeken in het domein van de mens- en sociale wetenschappen.

Log in

 

OpenEdition Journals

Een van de vier platformen van OpenEdition (OpenEdition BooksOpenEdition JournalsCalenda, Hypothèses). Het bevat meer dan 500 tijdschriften uit de mens- en sociale wetenschappen.

Log in

 

The Oxford Companion to American Military History

Bevat meer dan 1 000 encyclopedische artikelen over de Amerikaanse conflicten in uiteenlopende thema’s: geschiedenis, literatuur, kunst …

Log in

 

The Oxford Companion to the American Musical

Bevat encyclopedische artikelen over de Amerikaanse muzieksector.

Log in

 

The Oxford Encyclopedia of American Military and Diplomatic History

Bevat encyclopedische artikelen over de belangrijkste gebeurtenissen in de Amerikaanse militaire geschiedenis.

Log in

 

The Oxford Essential Dictionary of the U.S. Military

Woordenboek van militaire termen, wapens, voertuigen, onderscheidingen, beroemde mannen en veldslagen van het Amerikaanse leger.

Log in

 

Oxford Music Online – Tijdelijk niet beschikbaar

Portaalsite die toegang biedt tot woordenboeken en encyclopedieën over muziek.

Waarom is mijn bron niet beschikbaar?

 

ProQuest Research Library – Tijdelijk niet beschikbaar

Database met miljoenen artikelen (integrale toegang) uit wetenschappelijke, literaire, historische, artistieke… tijdschriften.

Waarom is mijn bron niet beschikbaar?

 

Répertoire International de Littérature Musicale (RILM)

Bevat citaten uit artikelen, boeken, bibliografieën, catalogi, proefschriften, thesissen, films, technische tekeningen, commentaren en tijdschriften over muziek.

Log in

 

Retrospective Index to Music Periodicals (RIPM)

Retrospective Index to Music Periodicals with Full Text is een internationale databank met gedetailleerde analyses van teksten over muziekgeschiedenis en -cultuur tussen 1800 en 1950. De databank wordt aangevuld door de RIPM Preservation Series: European & North American Music Periodicals, die een honderdtal zeldzame muziektijdschriften in full text van over de hele wereld bevat.

Log in de full text databank Log in de Preservation Series

 

Répertoire International des Sources Musicales (RISM)

Bevat bibliografieën van muziekbronnen (handgeschreven en gedrukte werken, geschriften over muziek, libretto’s …) van over de hele wereld. Er is een versie gewijd aan Engels bronnen.

Consulteer de RISM   Consulteer de RISM UK & Ireland

 

Something About the Author Online

Biedt toegang tot de gedigitaliseerde reeks “Something About the Author”, waarin het leven en werk van auteurs en illustratoren van kinder- en jeugdboeken wordt onderzocht.

Log in

 

US Major Dailies

Brengt de grootste en meest gerespecteerde vijf nationale en regionale kranten van de Verenigde Staten samen, met inbegrip van hun archief: Chicago TribuneLos Angeles TimesNew York TimesThe Wall Street JournalThe Washington Post.

Log in

 

US Newsstream

Brengt de recente Amerikaanse actualiteit samen en bevat een archief dat teruggaat tot de jaren 1980. De database bevat de integrale tekst van meer dan 590 kranten met o.a. The New York Times, Los Angeles, Boston Globe, Chicago Tribune enzovoort. US Newsstream bevat de volgende collecties:

Log in

 

The Wall Street Journal

Amerikaanse krant die beschouwd wordt als de publicatie bij uitstek voor economische nieuws en informatie over de financiële markten in de hele wereld. Het archief (1889-1999) beslaat internationale en Amerikaanse zaken, financieel nieuws en diepgravende economische analyses over de financiële markten wereldwijd.

Consulteer de archieven (1889-1999) Consulteer het nieuws (1984-2019)

 

Per thema