E-depot

Het deponeren van digitale publicaties in de Koninklijke Bibliotheek verandert.

Tot nog toe kon dit op vrijwillige basis via het e-depot. Nu loopt er een overgangsperiode waarin u geen digitale publicaties kunt deponeren. Voorzien was dat u midden september opnieuw kon deponeren via het nieuwe bibliotheekbeheersysteem (Syracuse). Helaas staat het digitale depotsysteem nog niet helemaal op punt en duurt het nog wat langer. We houden u op de hoogte. Zodra het kan, laten we u weten hoe u kunt deponeren.

Alvast bedankt voor uw begrip en vertrouwen.

 

Soorten publicaties

Het e-depot bevat publicaties die online beschikbaar zijn als pdf, worddoccument, ... of andere online documenten, met uitzondering van volledige websites. Het gaat om Belgische publicaties (monografieën, tijdschriften …) die zijn uitgegeven door commerciële uitgevers, verenigingen, openbare diensten, universiteiten, particulieren … Ook publicaties van internationale organisaties zijn opgenomen in het depot. Ten slotte kunt u hier ook de elektronische versie van uw gedrukte publicaties deponeren.

 

Beheer

Uw elektronische publicaties komen eerst in een tijdelijke databank terecht. Eens aanvaard worden ze overgebracht naar een definitieve databank en vanaf dan wordt het beheer verzekerd door de bibliothecarissen. Enkel zij kunnen bibliografische beschrijvingen wijzigen of documenten verwijderen. We laten u altijd via e-mail weten of uw publicatie aanvaard of geweigerd is.

Bekijk de registratieprocedure voor uitgevers.

 

Opzoeken

De zoekmodule van het e-depot geeft toegang tot de bibliografische beschrijvingen. Sommige elektronische documenten zijn enkel toegankelijk in de Koninklijke Bibliotheek. Geregistreerde gebruikers kunnen ook zoekresultaten opslaan. Omwille van de bescherming van het auteursrecht is het verboden om de publicaties op één of andere drager te kopiëren.

 

Contact

e-depot@kbr.be

Tel.: +32 (0)2 519 56 85