fbpx
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Open atelier: schilderen met pigmenten & schrijven met een ganzenveer

28 december 2022
14:00 - 17:00

Dit evenement is voorbij.

Tijdschema

28 december 2022
14:00 - 17:00

Locatie

Tags

Op het einde van de middeleeuwen regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een unieke verzameling handschriften.

Heel wat van deze handgeschreven boeken doorstonden de tand des tijds en kunt u vandaag bewonderen in het KBR museum. Combineer uw bezoek aan het museum tijdens de kerstvakantie met een open atelier waarin u schildert en kalligrafeert zoals een middeleeuwse miniaturist of kopiist.

 

Schilderen

In de ateliers van middeleeuwse verluchters waren er geen dozen met aquarelverf of tubes plakkaatverf te vinden. In plaats daarvan maakten zij hun kleuren van natuurlijke materialen of met pigmenten uit verre werelddelen.

Ontdek hoe leuk het is om verf te maken van pigmentpoeder en Arabische gom en schilder zelf een detail uit een handschrift of een wapenschild.

 

Schrijven

Met een ganzenveer in de hand ontdekt u dat letters schrijven een hele kunst kan zijn! Beperk de dikte van de lijnen, rond de letters netjes af en vergeet niet om vlekken te vermijden …

U zult ongetwijfeld nog meer bewondering krijgen voor de kunstenaars die eeuwen geleden zorgden voor de kalligrafie in de indrukwekkende handschriften uit het museum.

 

Praktische info

  • Wanneer? Woendag 28 december, doorlopend van 14.00 tot 17.00 uur
  • Waar? In het atelier aan de uitgang van het museum
  • Prijs? Inbegrepen in uw ticket voor het KBR museum
  • Voor wie? Volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar

Het atelier gaat ook door op woensdag 4 januari.

Koop uw museumticket Ontdek het KBR museum