fbpx
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Brussels Renaissance Festival: Workshop schrijven met een ganzenveer

29 juni 2021
13:00 - 16:00

Dit evenement is voorbij.

Het Brussels Renaissance Festival zet de rol van Brussel in de Europese geschiedenis in de kijker. Op het einde van de middeleeuwen regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een unieke verzameling handschriften. Heel wat van deze handgeschreven boeken doorstonden de tand des tijds en kunt u vandaag bewonderen in het KBR museum.

Combineer uw bezoek aan het KBR museum met een workshop waarin u leert te kalligraferen zoals een middeleeuwse schrijver. Laat uw smartphone links liggen en word voor een paar minuten kopiist.

Met een ganzenveer in de hand (her)ontdekt u dat letters schrijven een hele kunst kan zijn! Beperk de dikte van de lijnen, rond de letters netjes af en vergeet niet om vlekken te vermijden … U zult ongetwijfeld nog meer bewondering krijgen voor de kunstenaars die eeuwen geleden zorgden voor de kalligrafie in de indrukwekkende handschriften uit het museum.

 

Praktische info

  • Wanneer: dinsdag 29 juni, doorlopend van 14.00 tot 17.00 uur
  • Waar: in het atelier aan de uitgang van het KBR museum
  • Prijs: inbegrepen in uw ticket voor het KBR museum
Ontdek het KBR museum Koop tickets

 

 

Ontdek het volledige programma van het Brussels Renaissance Festival in KBR.