fbpx
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Museum Night Fever @ KBR museum

Van 23 oktober 2021
tot 24 oktober 2021

Dit evenement is voorbij.

Tijdschema

Begin: 23 oktober 2021 - 18:00
Einde: 24 oktober 2021 - 00:00

Locatie

Prijs

€13 – €17

Tags

Eindelijk, Museum Night Fever is terug! Duik tijdens de nocturne in het KBR museum in de fabelachtige handschriftenverzameling van de Bourgondische hertogen. U krijgt alvast een voorproefje van ‘Heksen avant la lettre’, de themafocus in het museum die dit najaar de mythe van de middeleeuwse heks doorbreekt.

Tijdens deze editie van Museum Night Fever staan er performances en participatieve installaties op het programma. Onder de titel ‘Rituelen’ neemt het collectief Xeno- vrouwelijkheid in al haar vormen onder de loep. Dat gebeurt aan de hand van een multidisciplinaire aanpak en een kritische blik op de figuur van de heks. Beeldend kunstenares Laura Cascone nodigt u uit om deel te nemen aan de creatie van een multizintuiglijke installatie die magie en middeleeuwse voorstellingen van de vrouw verkent. Curator Elena Savini en de beschikbare gidsen geven u graag meer uitleg over de bijzonderste stukken in het museum.

 

 

Performances

Heksen?

Wilt u de magie en het vrouwelijk bestaan van voor de heksenjacht ontdekken? Kroma vzw stelt een multizintuiglijke en participatieve installatie voor van papier, Oost-Indische inkt, kleuren, stoffen en andere verrassingen waarvan de textuur doet denken aan de middeleeuwen en de vrouwen die toen leefden en inspireerden. Bezoekers kunnen deelnemen aan een reusachtig mixed-media schilderij gecoördineerd door kunstenares Laura Cascone. Een betoverende reis door tijd en verbeelding.

 

Rituelen

Hanane el Farssi, Liew Niyomkarn, Thiaba Egutchi en Caim Stibert creëren eigentijdse vormen die gevoed worden door de historische verbeelding die onze moderne samenleving nog steeds beïnvloedt. Ze doen je nadenken over onderwerpen die belangrijk zijn voor het historische debat, maar ook verrassend relevant blijken in de sociale praktijk van vandaag. Hun performances behandelen thema’s als de seksualisering van het vrouwelijke lichaam, mannelijke dominantie en normen. Daarbij houden ze rekening met de sociale en culturele aspecten die de mythes over hekserij mee vormgeven hebben. Een verfrissende kijk op het heden en het verleden.

 

  • 19.30 – 20.00 uur: Performance van Hanane el Farssi (Xeno-)
  • 20.00 – 22.00 uur: Participatieve multizintuiglijke installatie van Laura Cascone
  • 22.30 – 23.00 uur: Audiovisuele performance door Liew Niyomkarn (Xeno-) in de Nassaukapel
  • 23.30 – 00.00 uur: Poëtische performances van Thiaba Egutchi en Caim Stibert (Xeno-)

 

Praktische info

  • Wanneer? Zaterdag 23 oktober, van 19.00 tot 01.00 uur
  • Waar? In het KBR museum
  • Prijs? Voorverkoop € 13 – De dag zelf € 17
  • Covid Safe Ticket? Verplicht
  • Inbegrepen? Toegang tot de 29 deelnemende musea, pendelbussen en noctis.
Koop tickets Ontdek het KBR museum

 

 

Bekijk hier het volledige programma van Museum Night Fever.