Laden Evenementen

Picture Festival Nocturne

Kies uit twee creatieve workshops.

31 oktober 2019
17:00 - 21:00

Tijdschema

31 oktober 2019
17:00 - 21:00

Locatie

KBR

Prijs

€9 – €12

Tags

Maak zelf een prent tijdens de Picture Festival Nocturne.

De eerste editie van het Picture Festival tooit zich in de kleuren van illustratie. Dankzij dit gloednieuwe festival kan je tussen 1 en 10 november 2019 op ontdekkingstocht op de Kunstberg en ontdek je de meest verrassende musea, bibliotheken en kerken van de stad Brussel.

Speciaal voor de opening van het Picture Festival houden we onze deuren op 31 oktober wat langer open. Grijp je kans om de mooiste prenten van Bruegel te bewonderen in de tentoonstelling ‘The World of Bruegel in Black and White’ en ontdek dat Bruegel uitblonk in het illustreren van verhalen. Zit je na de expo vol inspiratie? Ga dan zelf aan de slag met grafiek tijdens de workshops ‘Druk je eigen Bruegelmonster’ en ‘Laat de Bruegel in je los’.

Nocturne in het kader van Picture Festival.

 

Workshops

Druk je eigen Bruegelmonster

Kies je favoriete Bruegelmonstertje en ga zelf aan de slag met de inktrol. Tijdens deze activiteit ontdek je hoe je zelf een prent kan afdrukken.

 

Laat de Bruegel in je los

Laat je fantasie de vrije loop en kras je eigen figuren in een stukje gerecycleerd tetrapack. Tijdens deze activiteit leer je hoe je een diepdrukvorm maakt en hoe je die afdrukt met behulp van een pers.

 

Tarieven

Met je toegangsticket kan je de tentoonstelling bezoeken én deelnemen aan alle workshops.

  • Volwassenen  € 12
  • Kortingstarief  € 9 (65+, Davidsfonds en vtbKultuur)
  • Gratis toegang voor kinderen t.e.m. 18 jaar en ICOM-leden