fbpx
Laden Evenementen
Couverture du projet "Voix de Bruxelles" représentant des chanteurs polyphoniques de l'époque médiévale

Stemmen van Brussel

Van 23 september 2024
tot 16 december 2024

Tijdschema

Begin: 23 september 2024 - 18:00
Einde: 16 december 2024 - 20:00

Locatie

KBR

Prijs

Free

Heeft u altijd al willen zingen in een koor? Dan is dit uw kans! Het KBR museum, dé plek waar de handschriftenverzameling van de Bourgondische hertogen schittert, opent binnenkort opnieuw zijn deuren met een unieke muzikale beleving. We laten de meerstemmige klanken van de polyfone zangers uit de 15de en 16de eeuw weerklinken en nodigen u uit om mee te zingen in het koor ‘Stemmen van Brussel’ onder leiding van Baptiste Vaes.

Laat u inspireren door de betoverende polyfonie uit de late middeleeuwen en ontdek een rijk repertoire van meerstemmige liederen uit diverse tradities. Voorafgaand aan de repetities neemt curator Ann Kelders u mee op een exclusieve rondleiding achter de schermen. Bewonder eeuwenoude muziekhandschriften en duik in de geheimen van de polyfonie.

Iedereen die graag wil zingen, is welkom – ervaring is niet nodig. Wel vragen we u om alle 10 repetities bij te wonen. En de grote finale? Jullie geven een prachtig optreden in KBR, waarmee we de diversiteit aan stemmen in Brussel vieren. Grijp deze unieke kans om deel uit te maken van een bijzondere muzikale ervaring. Schrijf u in via  cbylcubavrfxoe@negfrgchoyvpf.or en zing mee met ‘Stemmen van Brussel’!

 

Praktische info

  • Waar? KBR – Kunstberg 28, 1000 Brussel
  • Wanneer? Elke maandag van 23 september tot en met 16 december van 18.00 tot 20.00 uur (behalve tijdens vakanties en feestdagen)
  • Prijs? Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht
  • Voor wie? Iedereen vanaf 16 jaar

Inschrijven Ontdek het museum