fbpx
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Architectuurfestival Urban Summer

Van 21 juni 2021
tot 04 juli 2021

Dit evenement is voorbij.

Tijdschema

Begin: 21 juni 2021 - 09:00
Einde: 04 juli 2021 - 16:00

Locatie

KBR

Prijs

Free

 

 

Het festival Urban Summer wordt georganiseerd door Urban en laat u kennis maken met hedendaagse architectuur. Van 21 juni tot 4 juli kunt u op de Kunstberg terecht voor gratis toegankelijke rondleidingen, installaties, workshops, lezingen en tentoonstellingen.

Elk jaar wordt een curator uitgenodigd om zijn of haar visie op hedendaagse architectuur te presenteren en actief deel te nemen aan de programmering van dit festival.

Dit jaar brengt het curatorenteam drie complementaire profielen samen:

Samen nemen zij de Kunstberg in, die voor de gelegenheid in 5 thema’s wordt opgedeeld: LEVEN, EDUCATIE, CEREMONIE, LIEFDE en DOOD. Architecturale installaties die de fundamentele daden in onze samenleving kenmerken, nemen bezit van de ruimte.

 

Architecturale installatie in KBR

De architecturale installatie van Jean-Benoît Vétillard siert de monumentale zuilenrij van KBR en is gewijd aan een thema dat KBR nauw aan het hart ligt, namelijk educatie. De moderne installatie van Jean-Benoît verlicht de passage van KBR en stelt groepen in staat om samen te komen, met elkaar te spreken en in discussie te gaan en te luisteren naar loudreaders of muziek. Hij creëert een educatieve ruimte zonder centrum die uitnodigt tot meer complexe en horizontale vormen van uitwisseling.

De installatie kan door iedereen gebruikt worden om beeld en geluid te projecteren om het met anderen te delen. Jean-Benoît liet zich voor de installatie inspireren door het spel van de ‘mât de Cocagne’ of ‘greasy pole’, waarbij spelers een gladde paal beklimmen om een prijs hoog aan de top te pakken. De locatie zelf is een uitnodiging om de hoeken en verborgen terrassen van de Kunstberg te verkennen.

De installatie is toegankelijk tijdens de openingsuren van KBR, van maandag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer info over het festival