Foire du Livre in Brussel: pop-updepot

09.03.2017 - 10:00 tot 13.03.2017 - 18:00

Hoe dient u een werk in bij het wettelijk depot? Wie doet dat: de uitgever of de auteur? Welke zijn uw wettelijke verplichtingen?

Van 9 tot 13 maart, tijdens de Brusselse Foire du Livre, ontmoet de Koninklijke Bibliotheek van België de professionals van de boekensector in een pop-up infostand. Daar staat haar wettelijk depot rechtstreeks ter beschikking van Belgische uitgevers en auteurs.

Op de stand kunnen uitgevers en auteurs:

  • Hun publicaties deponeren en hun metadata registreren
  • Een idee krijgen van het toekomstige elektronische depotformulier
  • Al hun vragen stellen

De gedeponeerde publicaties worden in de kijker gezet op de sociale media en de website van de Bibliotheek, zo brengen we nieuwe publicaties en het beroep van uitgever en auteur onder de aandacht.

Tegelijk is de stand ook een plaats voor dialoog waar we uitgevers en auteurs willen ontmoeten, van hen vernemen welke hun behoeften zijn en met hen van gedachten wisselen over de bestaande wetgeving (publicaties op papier) en haar toekomstige evolutie (uitbreiding van de wet tot digitale publicaties).

U vindt ons op stand 417, vlak bij de vestiaire.

 

Iets voor u?

Wenst u een publicatie te deponeren bij de pop-up infostand van het wettelijk depot? Neem contact op met Nadège Isbergue voor meer informatie en om uw bezoek in te plannen.

 

www.flb.be