Middagconcert: Maya Levy (viool) & Matthieu Idmtal (piano)

14.10.2016 - 12:30

De Koninklijke Bibliotheek van België nodigt u uit voor zes muzikale ontmoetingen tijdens haar seizoen middagconcerten 2016-2017. Elk concert is een denkbeeldige reis naar het hart van partituren die in onze instelling worden bewaard.

Getalenteerde en gepassioneerde muzikanten nemen ons op sleeptouw met bekende en onbekende muzikale schatten uit hun repertoire en nodigen u uit om samen met ons te genieten van deze bijzondere momenten.

Programma

Dit jonge en talentvolle duo, bestaande uit Maya Levy (viool) en Matthieu Idmtal (piano), speelt sinds 2013 samen en zet het seizoen 2016-2017 in met een sonate voor viool en piano van de Engelse componist Edward Elgar. Daarna vertolken ze de Derde sonate voor viool en piano van Edvard Hagerup Grieg; op die manier brengen ze de historische en affectieve relatie die bestond tussen deze Noorse componist en de Belgische pianist Arthur De Greef opnieuw tot leven. Beide musici hebben gedurende lange tijd met elkaar gecorrespondeerd; hun brieven worden bewaard in de Koninklijke Bibliotheek en ademen wederzijdse bewondering uit, daar eerstgenoemde in de tweede de beste vertolker van zijn werk herkende. Grieg, die wordt beschouwd als een van de grootste inspiratiebronnen van Claude Debussy, liet talrijke getuigenissen na van zijn vriendschap voor De Greef; ze zijn vandaag te bezichtigen in het naar deze laatste genoemde auditorium.

E. Grieg: Vioolsonate Nr. 3, Op. 45 (KBR, Muziek, Mus. 5.379 C 3)
E. Elgar: Vioolsonate, Op. 82

Waar?

Auditorium Arthur De Greef
Muziekafdeling, niveau +4
Kunstberg
1000 Brussel

Bijdrage in de kosten

€ 5 (programma inbegrepen)

U haalt uw tickets af vóór het concert en betaalt contant. Geen Bancontact mogelijk.

Reservatie gewenst

+32 (0) 2 519 57 51
music@kbr.be