Prenten in de eeuw van Bruegel @ BOZAR

27.02.2019 - 10:00 tot 23.06.2019 - 18:00

Ontdek de prentencollectie van de Koninklijke Bibliotheek van België in BOZAR. De ideale voorbereiding op de KBR-expo The World of Bruegel in Black and White, die opent op 15 oktober 2019.

 

Over de expo in BOZAR

De tentoonstelling Prenten in de eeuw van Bruegel, een samenwerking tussen BOZAR en de Koninklijke Bibliotheek van België, schetst een beeld van de prentproductie in de Zuidelijke Nederlanden in de eeuw van Bruegel.

Bruegels grafisch oeuvre is maar het topje van de ijsberg: in de schaduw van deze reus zijn nog vele andere pareltjes op papier te ontdekken. Het medium was veelzijdig en flexibel en werd ingezet voor verschillende vormen van visuele communicatie; van nieuwsprenten tot politieke propaganda.

Lang niet alles wat van de pers rolde was als kunst bedoeld, al stonden getalenteerde schilders, beeldhouwers en architecten bijna altijd garant voor een goed ontwerp. De opkomst en bloei van de prentkunst in de eeuw van Bruegel is dus niet uitsluitend een artistiek succesverhaal. Briljant vakmanschap en gedurfd ondernemerschap speelden ook een grote rol.

Op 31 maart 2019 is er een speciale Family Day met workshops voor klein en groot.

 

Praktische informatie

Locatie

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

 

Tarieven

  • € 14 – 12
  • -26 en werkzoekenden, op woensdag: € 2
  • € 10 voor groepen vanaf 10 personen

Rondleidingen op aanvraag

 

Meer informatie op www.bozar.be