Studiedag: Competent Content!

24.04.2018 - 09:00 tot 16:00

Park Room, Koninklijke Bibliotheek van België

Dat de vaardigheden van de huidige bibliothecaris en informatieprofessional niet (altijd) meer stroken met de verwachtingen van een moderne bibliotheek, is al enige tijd voer voor discussie. Een opleiding op masterniveau bestaat in Vlaanderen niet. Dat er wel nood aan is, blijkt uit het behoefteonderzoek opleidingen informatievak dat de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD) samen met de Nederlandse tegenhanger KNVI uitvoerde. Het onderzoek vormt de directe aanleiding tot deze workshop.

Naast enkele algemene lezingen over levenslang leren en de veranderende rol van de bibliothecaris zoomt deze workshop specifiek in op vier soorten vaardigheden die broodnodig zijn in de moderne bibliotheek: het beheer van de vele soorten (vooral digitale) output, de diversiteit aan gebruikers en hoe daarmee om te gaan, open knowledge in al z’n facetten, en digitale bronnen en de rol van de bibliotheek bij het ondersteunen van digitale geletterdheid.

 

Organisatie

De sectie WDI (Wetenschappelijke en Documentaire Informatie) van de VVBAD groepeert mensen werkzaam in wetenschappelijke bibliotheken, museumbibliotheken, documentatiecentra en overheidsbibliotheken.

 

Programma

09:00 - Ontvangst

09:30 - Sarah Bonte (AHOVOKS) - levenslang leren 

10:15 - Demmy Verbeke – de veranderende rol van de wetenschappelijke bibliotheek

11:00 - Koffie

11:15 - Deel I workshop

12:30 - Lunch

13:15 - Deel II workshop

14:30 - Koffie

14:45 - Rapportering van de verschillende workshops

15:15 - Frank Huysmans - voorstelling behoefteonderzoek

 

Prijs

De studiedag kost €80 voor leden van VVBAD, lunch is inbegrepen in deze prijs.
Voor niet-leden kost de studiedag €110.

Schrijf u in