Collectie Americana nu in de algemene leeszaal

11/07/2018

Update 16/08: De verhuizing verliep sneller dan gepland. U vindt de Amerikaanse collectie dus nu al in de algemene leeszaal (niveau 0). Ook de naslagwerken staan er in de cataloguszaal.

De microfichecollectie is momenteel nog niet beschikbaar voor het publiek, maar u vindt ze in de toekomst in de leeszaal van de Krantenafdeling.

 

De Amerikaanse collectie

De Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) is in de Belgische universitaire wereld bekend voor haar collectie Americana dankzij het Center for American Studies (vzw). Verschillende professoren van zowel Franstalige als Nederlandstalige universiteiten fungeren als vakreferent en staan samen met de KBR garant voor de kwaliteit van deze collectie.

Tot hiertoe beschikte de Koninklijke Bibliotheek over een aparte leeszaal op de derde verdieping waar u de Americana kon raadplegen. De meer dan 30.000 werken verhuizen naar de boekentoren van de Koninklijke Bibliotheek van België. De leeszaalwerking wordt voortgezet in de algemene leeszaal.

 

Verbeterde dienstverlening

Deze integratie in de algemene leeszaal betekent niet dat de collectie of de dienstverlening wordt afgebouwd, wel integendeel. De collectie wordt verder aangevuld en up-to-date gehouden en de dienstverlening wordt zelfs uitgebreid:

  • De Amerikaanse collectie zal voortaan beschikbaar zijn op weekdagen van 9.00 tot 19.00 uur en op zaterdag tot 17.00 uur (tijdens de zomer geldt ook hier een aangepaste zomerregeling). De voorwaarden tot consultatie zijn dezelfde als in de algemene leeszaal.
  • De naslagwerken worden opgenomen in de cataloguszaal (algemene leeszaal).
  • De microfiches (LAC en Amerikaanse kranten) zult u kunnen consulteren in de Krantenleeszaal.

 

verhuizing CASVragen?

cas@kbr.be

Tel.: +32 (0)2 519 55 23