Kunstenaarsboeken tentoongesteld

25/01/2017

Drie tentoonstellingen naar aanleiding van het colloquium Kunstenaarsboeken en bibliofiele uitgaven in België (1950-2015).

 

Vitrines aan de ingang

  • Geoffrey Brusatto | Ways of Folding
  • Bernard Villers | Peinture et livres

Librarium (zaal)

  • Thorsten Baensch, Christine Dupuis (Bartleby & co) | KITCHEN la cuisine transportable

Librarium (schenkingskabinetten)

 

Vanaf de ingang Gutenberg leiden werken van Geoffrey Brusatto en Bernard Villers u, langs de vitrines voor de trap, naar Librarium.

Op welke manieren kunnen schrijvers schilders inspireren? Bernard Villers, kunstenaar en uitgever toont een paar van zijn “boeken”.

Grafisch ontwerper Geoffrey Brusatto onderzocht de relatie tussen het traditionele, papieren boek en digitale informatiedragers. Hij goot zijn bedenkingen in een visueel spel waarbij de vouw centraal staat.

 

 

Achteraan in Librarium vindt u 'KITCHEN la cuisine portable' van Thorsten Baensch en Christine Dupuis. Deze samenwerking is op film vastgelegd door Charlotte Grégoire. Wat u ziet zijn artefacten van het performatieve keukenproject, waaronder ook een boek dat uit meer bestaat dan alleen maar papier en tekst.

 

 

Tot slot zijn er nog enkele ingrepen in de schenkerskabinetten met werk van Jo Delahaut, Marcel Van Maele, Walter Beckers, Jan Vanhaelen, Chris Ferket, Paco Company Soler en Francisco Mateu. Spot u ze allemaal?

 

 

 

Praktisch

26.01 - 22.04.2017

Van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur

Gratis toegang