Nieuw wifinetwerk vanaf 21 november

10/11/2016

Op maandag 21 november wordt een volledig nieuwe en professionele wifi-installatie in gebruik genomen in de Koninklijke Bibliotheek. De ‘oude’ installatie wordt die dag uitgeschakeld.

Om gebruik te kunnen maken van de wifi zult u voortaan naast een geldige lezerskaart ook een persoonlijke toegangscode nodig hebben. Deze code kunt u vanaf 21 november verkrijgen aan de inschrijvingsbalie in de hal Gutenberg. De code is strikt persoonlijk en vertrouwelijk en heeft dezelfde geldigheidsduur als uw lezerskaart (1 dag of 1 jaar). U kunt de code simultaan gebruiken op 2 apparaten.

Er zal wifi beschikbaar zijn op de volgende plaatsen in het gebouw: de voor het publiek toegankelijke plaatsen (ingangen, gangen en cafetaria), de musea (Paleis van Karel van Lotharingen, Nassaukapel, Librarium), de leeszalen en de conferentiezalen. U kunt een keuze maken uit verschillende netwerken:

  • Guest: een open netwerk dat beschikbaar is zonder login/wachtwoord. Dit netwerk geeft toegang tot alle publieke websites van de Koninklijke Bibliotheek.
  • Readers: dit netwerk is voorbehouden voor de bezoekers met een geldige lezerskaart. Elke lezer krijgt een persoonlijke en vertrouwelijke toegangscode die geldig blijft zolang hij/zij is ingeschreven (1 dag of 1 jaar). Dit netwerk is enkel toegankelijk in de leeszalen.
  • Eduroam: dit netwerk is voorzien voor de ‘academische wereld’ en wordt ook ‘onderzoek en onderwijs’ genoemd. Het betreft een partnerschap tussen hogescholen, universiteiten en wetenschappelijke onderzoeksinstellingen. Voor meer informatie: http://www.eduroam.be/.
  • AML: dit netwerk is voorbehouden voor het personeel en de lezers van de AML.

Heeft u hierover nog vragen, dan kunt u terecht bij het leeszaalpersoneel of aan de onthaalbalie van de Bibliotheek.