Publicatie: Kunstenaarsboeken en bibliofiele uitgaven in België

09/11/2018

De Koninklijke Bibliotheek van België organiseerde in 2017 het colloquium "Kunstenaarsboeken en bibliofiele uitgaven in België (1950-2015). Terugblik op recente ontwikkelingen”.

Tijdens het tweedaagse colloquium kwamen diverse aspecten aan bod van dit soort bijzondere publicaties. Sprekers uit binnen- en buitenland, specialisten, “makers” en kunstenaars lichtten hun werk toe of gaven inzicht in recente ontwikkelingen.

 

Speciaal nummer

Uitgeverij Peeters publiceerde onlangs het eerste deel van de akten als een speciaal nummer van het tijdschrift Le Livre et l’Estampe. U kunt de boeiende bijdragen lezen van Thorsten Baensch, Jan Baetens, Leszek Brogowski, Saskia Gevaert, Julie Gilman, Pierre-Jean Foulon, Mette Edvardsen, Rein Ergo, Johan Pas en Kristien Van den Brande.

Eveneens vindt u er de fotoportretten van Lucas Roman en een artistieke bijdrage van Nico Dockx. De oorspronkelijke vormgeving van het tijdschrift van Fernand Baudin werd gerespecteerd maar Thorsten Baensch gaf er een eigen twist aan. Nico Dockx deed in het kader van zijn project “Every book hides another book” een ingreep op de cover.

De publicatie is te koop bij de shop. Uw exemplaar kan ook verstuurd worden via de post. Meer info via shop@kbr.be.

Prijs: € 20 (+ evt. verzendkosten)