Reproducties

Door de Coronamaatregelen moet u rekening houden met sterke vertragingen bij uw aanvraag. Wij verzoeken u om uw aanvraag uit te stellen tot 19 april.

Heeft u dringende vragen? Neem dan contact op via info@kbr.be.

 

Hoe reproducties bestellen?

 

Optie 1: Het document staat in de online catalogus

  1. Meld u aan met uw MY KBR-account in de online catalogus.
  2. Zoek het document op en klik in de beschrijving op de knop ‘Reproductie’. De gegevens van het werk worden automatisch ingevuld.
  3. Kies het type reproductie dat u nodig heeft en klik op ‘Versturen’. U ontvangt een automatische bevestiging via e-mail.

 

Optie 2: Het document staat niet in de online catalogus

Gebruik dan het algemene bestelformulier voor reproducties. Let wel: u dient hier zelf alle nodige gegevens in te vullen.

 

Wilt u de reproductie publiceren?

Hiervoor heeft u toestemming nodig. Vraag de publicatierechten aan.

 

 

 

 

Tarieven

Het minimumbedrag per bestelling bedraagt 2,50 EUR. Voor dringende bestellingen (levering binnen de week) wordt het tarief verdubbeld. Dit is enkel mogelijk voor bestellingen onder 200 EUR.

Bekijk de tarieven

 

 

Belangrijke informatie

  • Reproducties maken kan alleen als dit geen probleem veroorzaakt op het vlak van bewaring, bescherming of copyright.
  • Elke afdeling beslist over de aangewezen reproductiewijze: een digitaal bestand (tiff, jpeg of pdf), een afdruk op papier of een microfilm.
  • Opgelet: voor pdf’s van een volledig document moet u momenteel rekening houden met een zeer lange leveringstermijn (zie hieronder).
  • In heel wat leeszalen staan fotokopieertoestellen voor occasioneel gebruik waarmee u (beperkt) kopieën mag maken van niet-kostbare originele documenten die dateren van na 1850. Er zijn echter uitzonderingen o.a. dagbladen, handschriften, oude en kostbare drukken, etsen en boeken op folioformaat.

 

 

Leveringstermijn pdf’s

Door het hoge aantal reproductieaanvragen waarvoor een document of boek volledig gedigitaliseerd moet worden (pdf-documenten), is de leveringstermijn hiervoor opgelopen tot meer dan 7 maanden.

Deze langere wachttijd geldt alleen voor boeken die volledig gescand moeten worden, niet voor reproducties van microfilms. Voor alle andere bestellingen blijft de normale leveringstermijn gelden.

Lees hier waarom

 

 

Reglement

Lees het volledige reglement voor bestellingen van reproducties en de voorwaarden voor publicatie.

 

 

Contact

Facturering: +32 (0)2 519 55 66
Dienst Fotografie: +32 (0)2 519 55 67
Een vraag over een collectiestuk? Neem contact op met de afdeling waar het document zich bevindt.