Laden Evenementen

Paleis van Karel van Lotharingen

Openingsuren:

Het paleis is momenteel gesloten voor renovatiewerken. In 2019 heropent het voor de tentoonstelling The World of Bruegel in Black and White.

Openingsuren KBR:

Maandag tot vrijdag: 9:00 – 19:00
Zaterdag: 9:00 – 17:00

KBR is gesloten van 30 mei tot en met 2 juni (Hemelvaart). Op 29 mei sluiting om 17:00.
Locatie:

Toegang via de hoofdingang van KBR (vanaf 15 oktober 2019).

Tags:

Vandaag doet het Paleis dienst als tentoonstellingsruimte van KBR. Maar wist u dat KBR in 1839 in het Paleis van Karel van Lotharingen gelegen was?

 

Geschiedenis

Karel van Lotharingen was de gouverneur-generaal van de Oostenrijkse Nederlanden van 1744 tot 1780. Hij was een leergierig man op gebied van de wetenschappen en het occultisme, een kenner van de Encyclopédie van Diderot en d’Alembert, kunstliefhebber en verwoed verzamelaar.

Het Paleis van Karel van Lotharingen werd vanaf 1757 gebouwd op de plek waar vroeger het paleis van Nassau stond. Er bestaat alleen nog een gevel uit het laat-rocaille en begin neo-classicisme met decoratieve elementen van Laurent Delvaux. Het marmeren beeld van Hercules in het trappenhuis is eveneens het werk van Delvaux.

De rotonde, een zaal in Italiaanse stijl, is versierd met een vloer waarin stalen van marmersoorten uit onze gewesten zijn ingevoegd.

 

Tentoonstellingen

Vanaf 2019 kan u het paleis zelf bewonderen bij tijdelijke tentoonstellingen.

 

Zaalverhuur

Bent u op zoek naar een locatie met net dat tikje extra? Dan is de rotonde van het Paleis van Karel van Lotharingen zeker wat u zoekt. Het prachtige 18de-eeuwse decor geeft uw evenement een exclusieve toets. De zaal heeft een capaciteit van maximaal 130 personen.

Heeft u interese in het huren van deze ruimte? Aarzel dan zeker niet contact op te nemen via +32 (0)2 519 53 11 of events@kbr.be.