fbpx
Laden Evenementen

KBR museum

Openingsuren:

dinsdag – zondag: 10:00 tot 17:00

Openingsuren KBR:
KBR is gesloten op vrijdag 21 juli (Nationale feestdag).
Locatie:

KBR museum bevindt zich op verdieping 0 in het KBR gebouw.

Publieksingang:

Kunstberg 28, 1000 Brussel

België verbergt al 600 jaar een schat

Zeshonderd jaar geleden regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een verzameling handschriften die zo uniek is dat ze haar eigen naam kreeg.

Heel wat van deze meesterwerken wisten de tand des tijds te doorstaan en worden door KBR voor u gekoesterd. Vandaag openen we onze schatkist en delen we deze pareltjes met u in een nieuw museum in en rond de Nassaukapel. Deze unieke plek biedt u de kans om prachtige verluchte manuscripten te bewonderen en tegelijkertijd het middeleeuwse culturele verleden van Europa te ontdekken.

  • Open van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
  • Gesloten op maandag en sommige feestdagen (1 januari, Paaszondag, Paasmaandag, 1 mei, donderdag van Onze Heer Hemelvaart, Pinkstermaandag, 21 juli, 15 augustus, 1 november, 11 november, 25 december)
Ontdek het KBR museum

 

 


Binnenkort in deze zaal

Aanstaande Evenementen

juni 2023

Dichterscollectief SpeakEasy Spoken Word BXL laat zich inspireren door de Rijmbijbel en neemt u mee op een meertalige 'Promenade Poetik' in het KBR museum.

juli 2023

Tijdens deze rondleiding vol anekdotes en verbazende weetjes ontdekt u de verschillende etappes van het maakproces van handschriften.

+ Exporteer Evenementen