KBR museum

Tijdelijke sluiting

Het KBR museum is gesloten. De unieke handschriften gaan tijdelijk terug naar hun kluis, zodat er achter de schermen gewerkt kan worden aan de toevoeging van een muzikale toets aan het museum. Vanaf 22 februari kan u wel in KBR terecht voor de tijdelijke tentoonstelling ‘James Ensor. Inspired by Brussels’.

België verbergt al 600 jaar een schat

Zeshonderd jaar geleden regeerden de hertogen van Bourgondië over Brussel. Deze rijke en machtige vorsten en gecultiveerde mecenassen stelden een schat samen die ook vandaag nog weet te boeien: de Librije, een unieke en kostbare verzameling handschriften.

Heel wat van deze meesterwerken wisten de tand des tijds te doorstaan en kunt u bewonderen in het KBR museum. Ontdek niet alleen prachtig verluchte boeken, maar ook middeleeuwse schilderijen, beeldhouwwerken en juwelen.

Een museum op maat

Iedereen is anders. Elk museumbezoek is dat ook. Kies zelf welk parcours u volgt aan de hand van een interactieve armband:

  • De meerwaardezoeker: Savoureer de kennis uit de Librije. Onze experts voorzien voor u in diepgaande uitleg bij alle stukken. Neem de tijd om elk stuk uitgebreid te ontdekken.
  • De ontdekkingsreiziger: Alles wat u moet weten, bondig samengevat. De uitleg is korter, maar even historisch correct.
  • De speelvogel: Uitleg op kindermaat. Stiekem ook leuk voor volwassenen.

Bezoekt u het museum met kinderen? Ontdek op de pagina over het kinderparcours dat er voor elke leeftijd wat wils is.

Om de 6 maanden slaan we de bladzijde om

Handschriften zijn te fragiel om permanent te worden tentoongesteld. Daarom wisselen we de tentoongestelde stukken 2 keer per jaar.

Belevenismuseum

Er valt heel wat te beleven in het KBR museum. Personages uit de handschriften dansen op het plafond en fluisteren in uw oor. Aanraken mag ook: voel de materialen waaruit een handschrift gemaakt werd.

Gaat u graag zelf aan de slag? Ontwerp een miniatuur, test uw vaardigheden als kopiist of dateer een handschrift op de schermen die u activeert met uw digitale armband.

Praktische informatie

Duik dieper in de middeleeuwen