Elektronische bronnen

KBR biedt verschillende soorten elektronische bronnen aan, met een focus op humane en sociale wetenschappen. De bibliotheek koopt de elektronische bronnen aan en stelt ze via de MyKBR-account gratis ter beschikking van geregistreerde gebruikers.

U heeft toegang tot meer dan 100 databanken, 5.000 e-tijdschriften en 62.000 e-books. De elektronische bronnen zijn beschikbaar via de online catalogus of via dit overzicht:

 

Databanken E-books Online tijdschriften

 

 

Raadpleging

In KBR

U raadpleegt alle elektronische bronnen via het wifi-netwerk van de bibliotheek of via de computers in de leeszaal.

Voor sommige bronnen heeft u een toegangscode nodig die u kunt aanvragen bij een bibliothecaris.

 

Op afstand

Meld u met uw MyKBR-account aan in de catalogus om toegang te krijgen tot de elektronische bronnen.

De elektronische bronnen zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Enkele bronnen zijn om juridische redenen alleen in KBR zelf toegankelijk.

 

Gebruiksvoorwaarden

De gebruiksvoorwaarden zijn verschillend voor elke bron. Algemeen wordt het gebruik geregeld door onderstaande elementen:

  • Het gebruik van de inhoud voor commerciële doeleinden is verboden.
  • Het is verboden bestanden of gegevens gratis ter beschikking te stellen buiten KBR of aan derden die geen MyKBR-account hebben.
  • Het is verboden de vermeldingen van auteursrecht te schrappen.
  • Het is verboden gegevens en inhoud stelselmatig te downloaden.

De gebruiker mag geen inbreuken maken op de intellectuele eigendomsregels en het auteursrecht. De elektronische bronnen mogen alleen individueel worden gebruikt, voor studie of onderzoek.

De gebruiker moet deze voorwaarden in acht nemen. KBR is niet aansprakelijk voor een verkeerd gebruik van de bronnen die ze ter beschikking stelt.

 

Inhoud

KBR verleent u toegang verschillende soorten bronnen:

 

Neem contact op