Elektronische bronnen

KBR biedt verschillende soorten elektronische bronnen aan, met een focus op humane en sociale wetenschappen. De bibliotheek koopt deze elektronische bronnen aan. U kunt ze gratis raadplegen als u een geldige lezerskaart heeft of een abonnement op de elektronische bronnen.

U heeft toegang tot meer dan 120 databanken, 5.500 e-tijdschriften en 65.000 e-books. De elektronische bronnen zijn beschikbaar via de online catalogus of via dit overzicht:

Databanken E-books Online tijdschriften

Raadpleging

In KBR

Met een geldige lezerskaart kunt u alle elektronische bronnen raadplegen via de wifi van de bibliotheek of op de computers in de leeszaal.

Voor sommige bronnen heeft u een toegangscode nodig. Vraag ze aan bij een bibliothecaris.

Op afstand

Om op afstand toegang te hebben tot de elektronische bronnen, moet u een geldige lezerskaart of een specifiek abonnement op de elektronische bronnen hebben.

Meld u met uw MyKBR-account aan in de catalogus om toegang te krijgen tot de elektronische bronnen.

Enkele bronnen zijn om juridische redenen alleen in KBR zelf toegankelijk.

Abonnement aanvragen

Gebruiksvoorwaarden

De gebruiksvoorwaarden zijn verschillend voor elke bron. Algemeen wordt het gebruik geregeld door onderstaande elementen:

  • Het gebruik van de inhoud voor commerciële doeleinden is verboden.
  • Het is verboden bestanden of gegevens gratis ter beschikking te stellen buiten KBR of aan derden die geen geldige lezerskaart of geldig abonnement op de e-bronnen hebben.
  • Het is verboden de vermeldingen van auteursrecht te schrappen.
  • Het is verboden gegevens en inhoud stelselmatig te downloaden. Dit betekent dat u geen substantieel deel van de inhoud kunt downloaden.

U mag geen inbreuken maken op de intellectuele eigendomsregels en het auteursrecht. De elektronische bronnen mogen alleen individueel worden gebruikt, voor studie of onderzoek.

U moet als gebruiker deze voorwaarden in acht nemen. KBR is niet aansprakelijk voor een verkeerd gebruik van de bronnen die ze ter beschikking stelt.

Welke soorten bronnen?

KBR verleent u toegang tot verschillende soorten bronnen:

Neem contact op