Restaurant

Dineren bij ALBERT

De kogel is door de kerk, het nieuws mag in de krant: ons vernieuwde restaurant op de 5de verdieping heet A L B E R T. Chef Filip Fransen geeft hiermee een knipoog naar de geschiedenis van het monumentale bibliotheekgebouw, dat in de volksmond ‘de Albertina’ werd genoemd. Albertina heeft er dus een broertje bij.

 

De zomer van Albert

Vanaf 9 juli gaat de ALBERT-zomer van start met eigen producties zoals Italian dinners en zomerse brunches, voorbereid door chef Filip Fransen.

Verschillende Brusselse feestcollectieven organiseren rooftop apero’s, afterworks en DJ sets.

Deze zomer wordt het dakterras van A L B E R T dus ’the place to be’ van Brussel. Met een oppervlakte van 2.000 m2 is hier voldoende ruimte om alle evenementen coronaproof te laten verlopen.

Binnenkomen via het Paleis van Lotharingen (Museumplein 11) is al een belevenis op zich. Lees: een adembenemende entree door een marmeren trappenhal vol pracht en praal, om dan verwend te worden met een prachtig panorama over Brussel.

 

En wat bij regen?

Er wordt een agenda opgemaakt voor de hele zomer. Telkens op zondag kijken de organisatoren of het weer het toelaat om deze agenda te volgen.

Houd de Facebookpagina en Instagramaccount van A L B E R T dus zeker in de gaten.

 

Echte opening op 18 september

De zomerevents lopen tot en met 13 september. Op 18 september opent A L B E R T – het restaurant – dan officieel de deuren, samen met het nieuwe KBR museum. Vervolgens is het restaurant maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

 

Over de uitbater

Eigenaar Filip Fransen is sinds 2012 met Witlof actief als cateraar. Vele bedrijfsfeesten, familiefeesten en huwelijken zijn door hem culinair opgeluisterd. Toen de opportuniteit zich voordeed om van A L B E R T zijn thuisbasis te maken, greep hij die kans met twee handen.

Lees meer op www.witlof.brussels.

U vindt A L B E R T ook op Facebook en Instagram.