Restaurant albert

 

 

Wie is albert?

a l b e r t is het vernieuwde restaurant op de 5de verdieping van KBR. Chef Filip Fransen geeft met deze naam een knipoog naar de geschiedenis van het monumentale bibliotheekgebouw, dat in de volksmond ‘de Albertina’ werd genoemd. Albertina heeft er dus een broertje bij.

 

Wat heeft albert u te bieden?

Albert biedt doorheen de dag gerechten en dranken aan die uw smaakpapillen strelen: van lunch tot patisserie in de namiddag.

 

Kleinschalige, lokale producenten

Albert werkt samen met landbouwers en producenten rondom Brussel die ons cultureel erfgoed een warm hart toedragen en naar duurzaamheid streven door in te zetten op kleinschaligheid en kwaliteit.

Verwacht u aan een variatie van rauwmelkse kazen, charcuterie, natuurwijnen, gastrobieren en andere smaakvolle producten die de Belgische en de Europese traditie van fermenteren en bewaren in ere houden. Als kers op de taart geniet u van een prachtig zicht op Brussel.

De tijd koesteren, daar staat dit majestueuze gebouw voor. En dat is precies wat albert u biedt op het vlak van eten en drinken. Schuif aan en geniet. Koester uw tijd.

 

Dineren in… een serre?

Gedurende de hele maand oktober kunt u op het dakterras van KBR terecht voor Serre BXL. Na een succesvolle eerste editie in de tuin van het Kasteel van Ooidonk strijken de glazen huisjes van Serre BXL neer op het terras van Albert. Geniet van een culinair viergangenmenu met adembenemend uitzicht op de stad.

Reserveer nu

 

 

Praktische informatie

 

Openingsuren

dinsdag– zondag

10:00 – 17:00

In de maand oktober kunt u ook lunch en diner reserveren via Serre pop-up BXL (reservatie verplicht).

 

Locatie

Kunstberg 28, 1000 Brussel

Restaurant albert bevindt zich op de 5de verdieping van het gebouw.

 

Reservaties

 

U kunt ook contact opnemen via vasb@nyoreg.oehffryf of per telefoon: +32 (0)460 22 73 96.

 

Website: www.albert.brussels. U vindt albert ook op Facebook en Instagram.