Hedendaagse drukwerken

De collectie

De gedrukte werken van KBR worden bewaard in de afdeling Hedendaagse drukwerken. U vindt hier de drukken die gepubliceerd zijn na 1800. In totaal gaat het om ongeveer 5 miljoen documenten, opgesteld in 150 km rekken.

U kunt de collectie raadplegen in de algemene leeszaal. Moderne kostbare boeken worden bewaard in de afdeling Oude en kostbare drukwerken.

Opbouw van de collectie

De verzameling hedendaagse drukwerken bestaat uit twee delen:

  • De verzameling Belgische drukken en tijdschriften is de belangrijkste in het land. Hierbij bevinden zich sinds 1966 ook de verzamelingen van publicaties die via het wettelijk depot in de KBR collectie terechtgekomen zijn.
  • Een verzameling monografieën, reeksen, tijdschriften en kranten die in het buitenland zijn verschenen. Deze verzameling is sinds 2001 specifiek toegespitst op de humane wetenschappen.

Deze verzameling is verder ingedeeld in verschillende reeksen.

Zoek in de catalogus

Documenten raadplegen

Online
In de leeszalen

De boeken uit de collectie zijn alleen te raadplegen in de leeszaal. Hoe u werken aanvraagt, leest u op de pagina over de werking van de algemene leeszaal.

Lees de FAQ-pagina voor toelichting bij de regels in deze leeszaal.

Werking algemene leeszaal

Tentoonstellingen

In de leeszaal vindt u geregeld kleine tentoonstellingen met boeken uit de collectie. U vindt de tentoonstellingen bij de ingang van de algemene leeszaal. U kunt ze ook zonder lezerskaart bezoeken: vraag een badge bij de inkombalie van de leeszaal.

Contact
Contacteer de afdeling