Hedendaagse drukwerken

De collectie

De gedrukte werken van KBR worden bewaard in de afdeling Hedendaagse drukwerken. U vindt hier de drukken die gepubliceerd zijn na 1800. In totaal gaat het om ongeveer 5 miljoen documenten, opgesteld in 150 km rekken.

U kunt de collectie raadplegen in de algemene leeszaal. Moderne kostbare boeken raadpleegt u in de afdeling Oude en kostbare drukwerken.

 

De verzameling hedendaagse drukwerken bestaat uit twee delen:

  • De verzameling Belgische drukken en tijdschriften is de belangrijkste in het land. Hierbij bevinden zich sinds 1966 ook de verzamelingen van publicaties die via het wettelijk depot in de KBR collectie terechtgekomen zijn.
  • Een verzameling monografieën, reeksen, tijdschriften en kranten die in het buitenland zijn verschenen. Deze verzameling is sinds 2001 specifiek toegespitst op de humane wetenschappen.

Deze verzameling is verder ingedeeld in verschillende reeksen.

De boeken uit de collectie worden niet uitgeleend, ze zijn alleen te raadplegen in de leeszalen. U kunt ze, met uitzondering van de naslagwerken, ook niet zelf uit de rekken halen.

Zoek in de catalogus

 

 

Tentoonstellingen

In de leeszaal vindt u geregeld kleine tentoonstellingen met boeken uit de algemene verzameling. U vindt de tentoonstellingen bij de ingang van de algemene leeszaal. U kunt ze ook zonder lezerskaart bezoeken: vraag een badge bij de inkombalie van de leeszaal.

 

Boeken raadplegen

Hoe vraagt u werken aan? Dat leest u op de pagina over de werking van de algemene leeszaal.
Welke regels gelden er in de leeszaal? Lees de FAQ-pagina.

 

Contact
Contacteer de afdeling