Wie is albert?
a l b e r t is het vernieuwde restaurant op de 5de verdieping van KBR. Chef Filip Fransen geeft met deze naam een knipoog naar de geschiedenis van het monumentale bibliotheekgebouw, dat in de volksmond ‘de Albertina’ werd genoemd. Albertina heeft er dus een broertje bij.
Wat heeft albert u te bieden?
Albert biedt doorheen de dag gerechten en dranken aan die uw smaakpapillen strelen: van lunch tot patisserie in de namiddag.
Kleinschalige, lokale producenten
Albert werkt samen met landbouwers en producenten rondom Brussel die ons cultureel erfgoed een warm hart toedragen en naar duurzaamheid streven door in te zetten op kleinschaligheid en kwaliteit.
Verwacht u aan een variatie van rauwmelkse kazen, charcuterie, natuurwijnen, gastrobieren en andere smaakvolle producten die de Belgische en de Europese traditie van fermenteren en bewaren in ere houden. Als kers op de taart geniet u van een prachtig zicht op Brussel.
De tijd koesteren, daar staat dit majestueuze gebouw voor. En dat is precies wat albert u biedt op het vlak van eten en drinken. Schuif aan en geniet. Koester uw tijd.
Openingsuren
Elke dag van 10:00 tot en met 17:00
Op donderdag 21 november zal albert uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek omwille van een privé-evenement.
Hoe bereikt u restaurant albert ?
Van maandag tot zaterdag neemt u de hoofdingang van KBR, Kunstberg 28, 1000 Brussel, via de glazen automatische deuren. Sla rechtsaf naar de liften en druk op niveau 5.
Op zondag komt u binnen via het het Paleis van Karel van Lotharingen, Museumstraat 1, 1000 Brussel.
Welkom!
Reservaties
U kunt ook contact opnemen via vasb@nyoreg.oehffryf of per telefoon: +32 (0)465 04 83 31.
Website: www.albert.brussels. U vindt albert ook op Facebook en Instagram.