Tips voor uw eerste bezoek

5 dingen die u dient te weten voor u de bibliotheek bezoekt

 

1. Er is geen uitleen mogelijk

U kunt onze collecties alleen in de leeszalen raadplegen. KBR is namelijk geen ‘gewone’ bibliotheek, maar een bewaarbibliotheek. Bij ons vindt u heel wat documenten die u in geen enkele andere bibliotheek vindt en precies om die reden kunt u onze documenten en boeken niet ontlenen.

 

2. Een lezerskaart is verplicht om toegang te krijgen tot de leeszalen

Het grootste deel van het KBR gebouw is vrij toegankelijk, met uitzondering van het KBR museum, betalende tentoonstellingen en de leeszalen. Voor die laatste heeft u een lezerskaart nodig. Studenten krijgen korting op een jaarkaart.

Lezerskaart kopen

 

 

3. De boeken bevinden zich in gesloten magazijnen

KBR is een erfgoedbibliotheek met heel wat unieke en fragiele collectiestukken die veilig worden bewaard. Wij behandelen ze met grote voorzichtigheid. Daarom kunt u in onze bibliotheek niet zelf uw boeken uit de rekken halen.

Hoe boeken aanvragen?

 

De boekentoren van KBR bestaat uit 17 verdiepingen en 150 km boekenrekken. Een personeelslid gaat de aangevraagde werken voor u halen. Daarom duurt het even voor u de boeken of documenten die u aanvraagt in bezit heeft. Reserveer ze dus op voorhand, zo hoeft u niet te wachten (zie puntje 5).

Hoe gaat het in zijn werk?

 

 

4. Geen jassen, tassen, eten of drank in de leeszaal

Neem geen jas of tas mee in de leeszaal, dat is niet toegelaten. Ook eten en drinken houdt u buiten de leeszaal. Aan de ingang staan gratis lockers om uw spullen veilig op te bergen. Ze werken met een code.

Laat geen spullen liggen: de lockers gaan ‘s ochtends automatisch open.

Waarom zijn de regels zo strikt?

 

 

 

5. Reserveer uw zitplaats en boeken op voorhand

Reserveer uw boeken 2 dagen voor u naar de leeszaal komt, ze liggen dan voor u klaar.

Documenten reserveren kan al vóór u een lezerskaart heeft gekocht, met uw MY KBR-account in onze catalogus.

  1. Maak gratis een account aan in onze catalogus.
  2. Reserveer een plaats in de leeszaal.
  3. Reserveer de documenten die u die dag wil raadplegen.

Koop de dag van uw bezoek uw lezerskaart aan het onthaal. Meld wel duidelijk dat u al een account heeft. Nadien kunt u uw gereserveerde documenten raadplegen in de leeszaal. Ze liggen klaar op uw tafel.

Boeken reserveren

 

 

Plan uw bezoek