In Monte Artium

Sinds 2008 publiceert KBR het wetenschappelijk tijdschrift In Monte Artium: Journal of the Royal Library of Belgium. Het is volledig via Open Access beschikbaar. Als onderzoeksinstelling steunt KBR het Open Access-model, dat de resultaten van onderzoek gratis toegankelijk maakt.

In Monte Artium verzamelt elk jaar kwaliteitsvolle wetenschappelijke bijdragen over de collecties, activiteiten en diensten van KBR. De nadruk ligt op thema’s die verband houden met het historische grondgebied van België. Bijdragen kunnen onder meer handelen over collectiestukken, inhoud, context en onderzoeksmethodologie.

Publiceren in In Monte Artium

Het tijdschrift staat open voor alle internationale onderzoek(st)ers en publiceert bijdragen in het Engels, Frans, Nederlands, Duits, Italiaans en Spaans. In Monte Artium wordt in Open Access gepubliceerd door onze partner OpenEdition Journals. We nemen daarbij alle criteria in acht inzake wetenschappelijke kwaliteit en peer review. De artikelen verschijnen onder de Creative Commons-licentie (CC BY-NC-ND 4.0) en zonder publicatiekosten.

Wilt u een artikel publiceren in het tijdschrift In Monte Artium? Neem dan contact op met het redactiecomité via vazbagrnegvhz@xoe.or. Het redactiecomité onderzoekt alle bijdragen alvorens ze aan een externe beoordeling te onderwerpen. In de tussentijd kun je de aanbevelingen voor auteurs vinden op de In Monte Artium webpagina.

Redactiecomité

Voor alle vragen kunt u contact opnemen met de hoofdredacteur, Dr. Nathaël Istasse (Handschriften/Oude en kostbare drukwerken) : angunry.vfgnffr@xoe.or, of met een ander lid van het redactiecomité:

Inhoudsopgave van het laatste nummer

Volume 15

Beschikbare volumes

Vanaf volume 15 verschijnt het tijdschrift op OpenEdition Journals.

Volumes 1 tot 14 zijn beschikbaar bij Brepols.