Digitale collecties in KBR

Gedigitaliseerde collectie

U bekijkt en doorzoekt deze collectie in de digitale bibliotheek Belgica. Het is momenteel alleen mogelijk om de beelden te bekijken. U kunt ze dus niet downloaden. Het is wel de bedoeling om dit op termijn mogelijk te maken.

Heeft u een digitale kopie van een document nodig? Doe dan een digitaliseringsaanvraag via Digit on Demand.

Ontdek Belgica

Gedigitaliseerde kranten en tijdschriften

Doorzoek miljoenen pagina’s uit Belgische kranten en tijdschriften op woordniveau (full-text search) via deze zoekrobots:

Gedigitaliseerde kaarten

Op www.cartesius.be staan de mooiste kaarten, plannen en luchtfoto’s van België en Midden-Afrika. U vindt hier heel wat kaarten uit onze collectie terug.

Ontdek Cartesius

Born-digital publicaties

Naast de gedigitaliseerde collectie van KBR (digitale versies van documenten op papier) is er ook een collectie born-digital publicaties. Dit zijn werken die alleen in digitale versie bestaan. Het gaat om publicaties die gedeponeerd worden via het online wettelijk depot. Voorlopig gebeurt dit nog op vrijwillige basis.

Born-digital publicaties vindt u in de online catalogus. Als de uitgever of auteur uitdrukkelijk toestaat dat de publicatie vrij raadpleegbaar is, is ze ook buiten de muren van KBR te raadplegen.

Externe e-bronnen

KBR koopt ook elektronische bronnen aan en stelt ze ter beschikking van haar gebruikers:

De focus ligt op humane en sociale wetenschappen. De elektronische bronnen zijn op afstand enkel toegankelijk met een specifiek abonnementAls u een geldige lezerskaart heeft, is de toegang op afstand tot de e-bronnen inbegrepen.

Ontdek de e-bronnen van KBR

Digit on Demand

Via Digit on Demand kunt u op aanvraag (stukken van) documenten laten scannen zodat u niet ter plaatse moet komen. KBR bezorgt u een digitaal bestand.

Lees ook hoe KBR omgaat met de auteursrechtenwetgeving voor gedigitaliseerde collecties.