Digitale collecties in KBR

Gedigitaliseerde collectie

U bekijkt en doorzoekt deze collectie in de digitale bibliotheek Belgica. Het is momenteel alleen mogelijk om de beelden te bekijken. U kunt ze dus niet downloaden. Het is wel de bedoeling om dit op termijn mogelijk te maken.

Heeft u een digitale kopie van een document nodig? Dan moet u een reproductie bestellen.

Ontdek Belgica

 

 

Gedigitaliseerde kranten en tijdschriften

U kunt miljoenen pagina’s uit Belgische kranten en tijdschriften doorzoeken op woordniveau (full-text search) via deze zoekrobots:

 

Gedigitaliseerde kaarten

Op www.cartesius.be staan de mooiste kaarten, plannen en luchtfoto’s van België en Midden-Afrika. U vindt hier heel wat kaarten uit onze collectie terug.

Ontdek Cartesius

 

 

Born-digital publicaties

Naast de gedigitaliseerde collectie van KBR (digitale versies van documenten op papier) is er ook een collectie born-digital publicaties. Dit zijn werken die alleen in digitale versie bestaan. Het gaat om publicaties die gedeponeerd worden via het online wettelijk depot. Voorlopig gebeurt dit nog op vrijwillige basis.

Born-digital publicaties vindt u in de algemene catalogus. Als de uitgever of auteur uitdrukkelijk toestaat dat de publicatie vrij raadpleegbaar is, is ze ook buiten de muren van KBR te raadplegen.

 

Externe e-bronnen

KBR koopt ook elektronische bronnen aan en stelt ze ter beschikking van haar gebruikers. Deze bronnen focussen op de humane en sociale wetenschappen. Het gaat om externe databanken, online tijdschriften en e-books. U kunt ze gratis gebruiken met uw My KBR-account.

Ontdek de e-bronnen van KBR

 

 

Digit on Demand

Er komen nieuwe mogelijkheden voor Digit on Demand vanaf 15 juni. U zult op aanvraag (stukken van) documenten snel kunnen laten scannen zodat u niet ter plaatse moet komen. KBR bezorgt u een digitaal bestand.

 

 

Lees ook hoe KBR omgaat met de auteursrechtenwetgeving voor gedigitaliseerde collecties.