KBR, meer dan een bibliotheek

KBR is compleet heringericht om uw tijd te koesteren. Het is een inspirerende plek waar u toegang heeft tot uitzonderlijke kennis. Als openbare ruimte in het hart van Brussel lokt KBR heel wat voorbijgangers en studenten die op zoek zijn naar een aangename plek om te studeren, te lezen, te werken of een hapje te eten.

Naast het erfgoed dat we bewaren, horen ook de binnentuin en het prachtige gezicht op Brussel tot onze schatten. In 2019 werden er heel wat aanpassingen gedaan om bezoekers ontspanningsruimte aan te bieden waar het nog aangenamer vertoeven is. Ontdek de extra’s die KBR aanbiedt op deze pagina.

 

Restaurant

Binnenkort opent het vernieuwde restaurant. Ook het aanbod wordt volledig vernieuwd, met zowel warme als koude gerechten. Het wordt een hedendaags ‘food concept’. Uitbater Witlof zal, zoals altijd, zoveel mogelijk werken met verse, lokale ingrediënten.

Binnenkort hier het aanbod

 

 

 

Ontspanningsruimtes

Onthaal

Dankzij de herinrichting van het onthaal van KBR is het er aangenaam vertoeven. Neem plaats in onze lounge terwijl u wacht op uw afspraak of werk er rustig op uw laptop. Aan de balie koopt u een ticket of een lezerskaart. U kunt er ook altijd terecht met al uw vragen.

Binnentuin

In onze binnentuin haalt u tussen het studeren of onderzoeken door een frisse neus. Het is een groene en aangename rustplek, midden in het drukke centrum van de stad.

 

 

Shop

Bent u op zoek naar een boek of een leuk cadeau? Dan bent u in onze shop aan het goede adres.

Hier koopt u de publicaties en tentoonstellingscatalogi die we uitgeven, afdrukken van werken van beroemde kunstenaars en unieke producten die we samen met kunstenaars ontwikkelen.

Ga shoppen

 

 

Concertzaal

KBR huisvest een concertzaal op de 4de verdieping. Zes keer per jaar kunt u bij ons terecht voor een muzikale ontmoeting.

Elk concert is een denkbeeldige reis naar het hart van partituren die in de instelling worden bewaard. Getalenteerde en gepassioneerde muzikanten nemen u op sleeptouw met bekende en onbekende muzikale schatten uit hun repertoire.

Pik een concert mee

 

 

Zaalverhuur

KBR is de perfecte locatie voor uw evenement of meeting. De stijlvolle zalen vormen een originele plek voor uw recepties, conferenties, evenementen, vergaderingen, presentaties of cursussen.

Bovendien vindt u ons centraal gelegen: in hartje Brussel, vlak naast het Centraal Station en met een ondergrondse parking naast de deur.

Bekijk het zalenaanbod

 

 

Tentoonstellingsruimte

In 2019 renoveerde KBR onder andere het paleis van Karel van Lotharingen, een 18de-eeuws paleis dat ingekapseld is in het bibliotheekgebouw. De ruimte werd omgetoverd tot een prachtige tentoonstellingsruimte, die ingewijd werd met de expo ‘The World of Bruegel in Black and White‘. De tentoonstelling toonde de volledige collectie van Bruegels prenten die in KBR bewaard wordt.

In 2022 vindt hier een tentoonstelling plaats over de wereldberoemde jazzmuzikant Toots Thielemans. Het fonds Toots Thielemans dat bewaard wordt in KBR bevat honderden foto’s, persknipsels, een vijftigtal partituren, boeken, brieven en andere objecten die het bewogen leven van Thielemans illustreren.