Handig om te weten

Het gebouw van KBR en het museumparcours zijn volledig rolstoeltoegankelijk, maar de Kunstberg bestaat uit heel wat trappen. Om de ingang van KBR met de rolstoel te bereiken, volgt u de route op de de kaart die u vindt op de pagina over bereikbaarheid. Er zijn enkele parkeerplaatsen voor personen met een handicap ter hoogte van de Keizerslaan 4.

We raden aan uw tickets op voorhand online te reserveren, maar u kunt ook tickets kopen aan de kassa met een betaalkaart.

Kies het tijdslot waarop uw museumbezoek start en bezoek het museum op uw eigen tempo. Het museum sluit om 17.00 uur.

Er staan banken op verschillende plaatsen in het museum. U kunt ook een klapstoel vragen aan het begin van uw bezoek.

Een bezoek aan het museum duurt gemiddeld 1 à 2 uur.

Het is toegestaan om foto’s zonder flits te nemen in het museum.

Er zijn geen lockers in het museum. Berg uw spullen veilig op in de lockers in de inkomhal van KBR.

Er zijn geen toiletten in het museum. Voor uw museumbezoek brengt u dus best nog een bezoek aan de toiletten op het gelijkvloers van KBR.

Eten of drinken is verboden in het museum. Honger of dorst? Reserveer uw plaats in restaurant albert op de 5de verdieping van KBR of geniet van een picknick in de binnentuin van KBR.

Op Kunstberg 28 komt u binnen via de hoofdingang van KBR. Naast de onthaalbalie gaat u naar rechts de lange gang in. Daar neemt u rechts de trappen of de glazen lift naar verdieping 0 waar het museum zich bevindt.

Heeft u een vraag waarop u geen antwoord vindt? Neem contact met ons op via vasb@xoe.or.