Handig om te weten

Het gebouw van KBR en het tentoonstellingsparcours zijn volledig rolstoeltoegankelijk, maar de Kunstberg bestaat uit heel wat trappen. Om de ingang van KBR met de rolstoel te bereiken, volgt u de route op de de kaart die u vindt op de pagina over bereikbaarheid. Er zijn enkele parkeerplaatsen voor personen met een handicap ter hoogte van de Keizerslaan 4.

We raden aan uw tickets op voorhand online te reserveren, maar u kunt ook tickets kopen aan de kassa met een betaalkaart.

Kies het tijdslot waarop uw bezoek start en bezoek de tentoonstelling op uw eigen tempo. De tentoonstelling sluit om 17.00 uur.

Er staan banken op verschillende plaatsen in de tentoonstelling. U kunt ook een klapstoel vragen aan het begin van uw bezoek.

Een bezoek aan de tentoonstelling duurt gemiddeld 1 à 2 uur.

Het is toegestaan om foto’s zonder flits te nemen in de tentoonstelling.

Er zijn geen lockers in de tentoonstelling en jassen, paraplu’s, rugzakken en tassen groter dan een A4-blad zijn niet toegelaten. Berg uw spullen daarom veilig op in de lockers in de inkomhal van KBR. Deze maatregel dient om de aanwezige kunstwerken te beschermen en om de klimatologische omstandigheden stabiel te houden.

Er bevinden zich toiletten aan beide rotondes in de tentoonstelling. De toiletten op de bovenverdieping van de tentoonstelling zijn rolstoeltoegankelijk.

Eten of drinken is verboden in de tentoonstelling. Honger of dorst? Reserveer uw plaats in restaurant albert op de 5de verdieping van KBR of geniet van een picknick in de binnentuin van KBR.

Op Kunstberg 28 komt u binnen via de hoofdingang van KBR. Naast de onthaalbalie gaat u naar rechts de lange gang in. Verder in de gang loopt u door de glazen deuren aan de linkerkant en neemt u daar de trappen of de lift naar verdieping +3. Op verdieping +3 gaat u door de glazen deuren naar links en volgt u de gang naar de inkomhal van de tentoonstelling.

Heeft u een vraag waarop u geen antwoord vindt? Neem contact met ons op via vasb@xoe.or.