Fonds Dupont

Het Fonds Dupont herneemt de inventaris van 1.385 bas-reliëfs of plaquettes de médailles in brons (fonte de bronze) en ijzer van het fonds van Marie-Louise Dupont, verworven door de Koning Boudewijnstichting in 2006 en bewaard in het Penningkabinet.

De bewaarde werken worden voornamelijk gedateerd tussen 1870 en 1930. Ze stellen het werk voor van 137 kunstenaars en fabrikanten van kunstmedailles. Op het totaal van 1.385 stukken zijn er 821 geïdentificeerd en toegeschreven aan een kunstenaar.

 

Tips voor zoekopdrachten

De databank is doorzoekbaar via de naam van de kunstenaar, de legende of via trefwoorden in de beschrijving van de voorzijde. Het is ook mogelijk om een productiejaar in te geven.

 

Catalogus

De catalogus van de hand van Cécile Arnould, François de Callataÿ, Marie-Louise Dupont en Johan van Heesch, uitgegeven in Brussel in 2008 door de Koning Boudewijnstichting, is consulteerbaar in verschillende afdelingen van onze instelling via volgende referentie: Van ijzer en brons: bas-reliëfs van de Marie-Louise Dupont-collectie.

 

Foto’s

De foto’s in de databank mag u gebruiken als werkdocument, maar in geen geval voor een publicatie. Zij zijn namelijk onderhevig aan auteursrechten. Wilt u een foto in een publicatie gebruiken? Dien hier uw aanvraag in.

 

Naar de online catalogus