Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Cursus Davidsfonds: De gouden eeuw van de Bourgondisch-Habsburgse Nederlanden

14 juni 2021
14:00 - 16:00

Dit evenement is voorbij.

Tijdschema

14 juni 2021
14:00 - 16:00

Locatie

Organisatoren

Davidsfonds

Prijs

€66 – €74

Tijdens de cursus ‘De gouden eeuw van de Bourgondisch-Habsburgse Nederlanden: handschriften op het raakvlak van middeleeuwen en renaissance’ stomen drie kenners u klaar voor een bezoek aan het KBR museum. In het gloednieuwe museum van KBR kunt u de handschriftencollectie van de Bourgondische hertogen bewonderen.

Dr. Edward de Maesschalck, Dr. Ann Kelders en Prof. dr. Lieve Watteeuw vertellen u meer over de boeiende periode waarin de hertogen van Bourgondië aan de macht waren, over de verluchte boeken en miniaturen die onder hun mecenaat werden vervaardigd en over de conservatie en restauratie van handschriften uit de 15de eeuw.

Een voucher om het KBR museum op eigen houtje te bezoeken is inbegrepen.

Let op: het museum is gesloten op maandag.

Ontdek het KBR museum

 

Meer over de sprekers

Dr. Edward De Maesschalck is historicus. Hij werkte bij de VRT als programmamaker en als programma-adviseur bij Canvas. Hij is auteur van verschillende historische boeken: Oranje tegen Spanje, De Bourgondische vorsten en De graven van Vlaanderen. 

Dr. Ann Kelders is wetenschappelijk medewerker en (adjunct-)conservator verbonden aan de Handschriftenafdeling van KBR. Als research associate van de Alamire Foundation (KU Leuven) is zij betrokken bij de ontsluiting en valorisatie van muziekbronnen uit de middeleeuwen en de renaissance, in het bijzonder uit de Lage Landen.

Prof. dr. Lieve Watteeuw is hoofd van het Book Heritage Lab, Expertisecentrum voor Boek en Erfgoed – KU Leuven en wetenschappelijk medewerker van Illuminare, Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst. Ze is gespecialiseerd in de conservatie van middeleeuwse handschriften.

 

Programma

  • Maandag 14 juni: Lezing van Dr. Edward De Maesschalck
  • Maandag 21 juni: Lezing van Dr. Ann Kelders
  • Maandag 28 juni: Lezing van Prof. dr. Lieve Watteeuw
Reserveer uw plaats

 

In samenwerking met het Davidsfonds en Regionale Kern Brussel Davidsfonds Academie.