Catalogus offline tijdens hemelvaartweekend

Tijdens het hemelvaartweekend voeren we een grote update uit van het volledige catalogussysteem. Daardoor is de catalogus niet toegankelijk van woensdag 29 mei (17.00 uur) tot en met maandag 3 juni (9.00 uur). De website van KBR blijft online, maar de functie om te zoeken in de catalogus zal niet werken.

 

Grote systeemupdate

De installatie en het updaten van de gegevens neemt meerdere dagen in beslag. Voor deze update worden namelijk alle gegevens uit het volledige bibliotheekbeheersysteem helemaal opnieuw geïndexeerd. Het gaat om bijna 10.000.000 eenheden.

 

Wat verandert er?

Deze update van het bibliotheekbeheersysteem zal vooral veel veranderen in de invoermodule, die gebruikt wordt voor de catalografie. Het proces zal vlotter verlopen en daar heeft u als lezer op termijn natuurlijk profijt van.

Voor u als gebruiker zijn dit de belangrijkste veranderingen:

  • Verbeterde zoekcapaciteit
  • Een aantal bugs en foutmeldingen wordt verholpen
  • Optimalisatie van de viewer voor digitale documenten

 

Planning

Op woensdag 29 mei starten we meteen na sluitingstijd (om 17.00 uur) met de update van het bibliotheekbeheersysteem. Vanaf dat moment wordt de catalogus offline gehaald. Op maandag 3 juni om 9.00 uur zal de catalogus weer beschikbaar zijn. Als alles vlot verloopt, kan dat ook vroeger zijn.