fbpx
Laden Evenementen

OPERAS TrustOn 2024 Workshop

Van 26 juni 2024
tot 27 juni 2024

Tijdschema

Begin: 26 juni 2024 - 00:00
Einde: 27 juni 2024 - 23:59

Locatie

KBR

Tags

Als onderdeel van de OPERAS TrustOn 2024-workshop ‘Desinformatie aanpakken: laten we bouwen aan een mensgerichte en betrouwbare digitale toekomst!, zal KBR de uitwisselingen faciliteren over hoe infrastructuur deze doelstellingen kan ondersteunen.

Doelstellingen van deze workshop

  • Het beoordelen van verschillende vertrouwensdimensies van het internet, waaronder infrastructuur, bestuur & regelgeving, bemiddeling en wetenschap, door middel van partnerschappen met maatschappelijke organisaties, de academische wereld, de tech-gemeenschap, jongeren, beleidsmakers en anderen.
  • Een multi-stakeholder samenwerkingsmodel opzetten, geïnspireerd door community living labs, als een fundamentele stap in de ontwikkeling van verantwoorde Digitale Publieke Infrastructuren (DPI’s), een sleutelelement van het Global Digital Compact van de Verenigde Naties.
  • Het delen van academische redactionele best practices om de kwaliteit en integriteit van online content te waarborgen, wat van het grootste belang is in het tijdperk van AI-gedreven desinformatie.

Praktische informatie

Deze workshop vindt plaats op 26 en 27 juni bij KBR, in het Engels. Stuur een e-mail naar Marie-Sophie Bercegeay of Julie Birkholz als u deze workshop wenst bij te wonen.

 

Meer informatie op de webpagina (in het Engels)

Hosts

Met de steun van