Librarium

In deze unieke ontdekkingsruimte komt u alles te weten over de geschiedenis van het boek, het schrift en bibliotheken. Aan de hand van authentieke collectiestukken en interactieve en audiovisuele elementen ontdekt u verschillende schriftsoorten en boeken in de meest ongewone vormen. Librarium toont om de drie maanden nieuwe documenten. Zo (her)ontdekt u de ruimte telkens vanuit een andere invalshoek.

 

Nu in LibrariumGustave Van de Woestyne. Boer op zijn zondags. 1910. [S.V 89.061]

Librarium viert naar jaarlijkse gewoonte mee met het feest van het publiek domein. Een greep uit de vele documenten die u momenteel kunt bekijken:

  • Stukken uit het oeuvre van auteurs, kunstenaars en componisten van wie werken in het publiek domein zijn gekomen.
  • Heel wat zeldzame uitgaven.
  • Grafisch werk van Felix Timmermans en Gustave van de Woestyne.

 

Openingsuren en tarieven

Open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

  • Gratis toegang.
  • Gratis audiogids in 4 talen (nl, fr, de, en): Frederic de Reiffenberg, de allereerste conservator van de Bibliotheek, leidt u rond.
  • Bezoekersgids: te koop aan het onthaal (€ 2).

Toegang via de publieksingang van de Koninklijke Bibliotheek.

 

Rondleidingen

 

 

Familieparcours

Librarium is de ideale gezinsuitstap. Ga op stap samen met de Letterfretters, hun doeboekje en koffertje. Dit sympathieke volkje wijst u de weg door de geschiedenis van het boek. Meer informatie bij het onthaal.

Volg het parcours en laat u verrassen door al het moois uit de collecties. En stap zeker eens binnen in de Livromaton, waar gedigitaliseerde collectiestukken tot leven komen.