Librarium

In deze unieke ontdekkingsruimte komt u alles te weten over de geschiedenis van het boek, het schrift en bibliotheken. Aan de hand van authentieke documenten en interactieve en audiovisuele elementen ontdekt u verschillende schriftsoorten en boeken in de meest ongewone vormen. Librarium toont om de drie maanden nieuwe documenten. Zo (her)ontdekt u de ruimte telkens vanuit een andere invalshoek.

 

Phaeton, Cornelis Cornelisz & Hendrik Goltzius, copyright KBRThema (25/10 > 27/01/2018): Librarium in metamorfose

Al meer dan 2.000 jaar beïnvloedt Ovidius’ meesterwerk de Metamorfosen de wereldliteratuur. Het wordt ook vandaag nog gelezen op school, becommentarieerd, vertaald en geïllustreerd. Librarium toont prachtige uitgaven van de Metamorfosen, maar ook boeken die erdoor beïnvloed zijn.

Ook het recent aangekochte zelfportret van James Ensor wordt exclusief tentoongesteld. Lees het bijzondere verhaal achter deze Ensorprent.

 

> Kom naar de nocturne in Librarium op donderdag 7 december, met onder meer een exclusief bezoek aan het restauratieatelier.

 

 

Openingsuren en tarieven

Open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

  • Gratis toegang.
  • Gratis audiogids in 4 talen (nl, fr, de, en): Frederic de Reiffenberg, de allereerste conservator van de Bibliotheek, leidt u rond.
  • Bezoekersgids: te koop aan het onthaal (€ 2).

 

 

Rondleidingen

 

 

Familieparcours

Librarium is de ideale gezinsuitstap. Ga op stap samen met de Letterfretters, hun doeboekje en koffertje. Dit sympathieke volkje wijst u de weg door de geschiedenis van het boek. Meer informatie bij het onthaal.

Volg het parcours en laat u verrassen door al het moois uit de collecties. En stap zeker eens binnen in de Livromaton, waar gedigitaliseerde collectiestukken tot leven komen.