Librarium

Aan de hand van authentieke collectiestukken en interactieve en audiovisuele elementen ontdekt u verschillende schriftsoorten en boeken in de meest ongewone vormen. Librarium toont om de drie maanden nieuwe documenten. Zo (her)ontdekt u de ruimte telkens vanuit een andere invalshoek.

 

Nu in Librarium

Ontdek onder meer dit toilettasje in boekvorm en een boek gebonden in mensenhuid...

 

Openingsuren en tarieven

  • Open van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
  • Gratis toegang.
  • Gesloten op zon- en feestdagen.

U bereikt Librarium via de publieksingang van de Koninklijke Bibliotheek van België.

 

Audiogids

Gratis audiogids beschikbaar in 3 talen (nl, fr, en). Frederic de Reiffenberg, de allereerste conservator van de Bibliotheek, leidt u rond.

Download de audiogids

 

Op bezoek met de klas

We organiseren niet langer rondleidingen voor groepen, maar Librarium is nog altijd vrij te bezoeken met uw klas. Dat kan nog tot in februari 2019. We verzamelden voor u alle informatie om uw bezoek voor te bereiden in een dossier.

 

Familieparcours

Librarium is de ideale gezinsuitstap. Ga op stap samen met de Letterfretters, hun doeboekje en koffertje. Dit sympathieke volkje wijst u de weg door de geschiedenis van het boek. Meer informatie bij het onthaal.

Volg het parcours en laat u verrassen door al het moois uit de collecties. En stap zeker eens binnen in de Livromaton, waar gedigitaliseerde collectiestukken tot leven komen.