Phlegm maakt reusachtige muurschildering op de Kunstberg

Bruegel inspireert. Ook vandaag.

Voor de tentoonstelling ‘The World of Bruegel in Black and White’ sloegen KBR en Phlegm de handen in elkaar. De Britse straatkunstenaar maakte een monumentale muurschildering op de muur van KBR, naast onze ingang.

 

Bruegel inspireert street art

Phlegm heeft een grote voorliefde voor Bruegel. De kunstenaar gaat zelf vooral met de spuitbus aan de slag, maar werkt ook met klassieke druktechnieken. Hij graveert en houdt er, net zoals Bruegel, van om bizarre figuren uit zijn fantasiewereld in een verhalende structuur te gieten. Zijn werk gaat van mini-gravures met meesterlijke details tot gigantische muurschilderingen en comic books. De vele verrassende details in zijn werk en de keuze voor zwart-wit doen trouwens aan Bruegels prenten denken.

 

 

Deze (tijdelijke) muurschildering maakt deel uit van het Brusselse street-artparcours rond Bruegel.

 

Een nieuwe Luxuria

Naast een muurschildering werkte Phlegm nog aan een ander Bruegelproject. KBR bezit de originele voortekening én de prent van Luxuria, maar de koperplaat ging helaas door de eeuwen verloren. Speciaal voor KBR maakte Phlegm een eigentijdse interpretatie van Bruegels Luxuria, die hij zorgvuldig in een koperplaat graveerde.

Vergelijk zelf Phlemgs koperplaat met de afdruk ervan in ‘The World of Bruegel in Black and White’. Hoe andere kunstenaars zich lieten inspireren door Bruegel, ontdekt u in het laatste deel van de tentoonstelling.

Koop uw tentoonstellingsticket

 

 

Volledige collectie Bruegelprenten online

Wist u dat de volledige collectie Bruegelgrafiek van KBR ook online raadpleegbaar is? U vindt ze in onze digitale bibliotheek Belgica.

Bruegel - Luxuria: dessin préparatoire

Bekijk de Bruegelprenten