Informatiewetenschappen

L’Année Philologique

Bibliografische databank over alle aspecten van de Grieks-Romeinse oudheid; aan de referenties zijn samenvattingen toegevoegd.

Log in

Art Sales Catalogues Online

Online veilingcatalogi van kunstwerken tussen 1600 en 1900, uitgebreid met het Répertoire de Lugt.

Log in

Bibliothecae codicum medii aevi *

Repertorium van de Europese bibliotheken met middeleeuwse handschriften, gebaseerd op de uitgebreide en aangevulde publicatie van Sigrid Krämer, Handschriftenerbe’s Sigrid Krämer.

Log in

Biblissima

Referentieportaal voor het westers schriftelijk erfgoed van de middeleeuwen en de renaissance. Het KBR-project Sanderus electronicus maakt deel uit van de partnerschappen van Biblissima.

Log in

Cairn.info

Franstalige database gespecialiseerd in mens- en sociale wetenschappen die full-text toegang biedt tot tijdschriften, boeken, zakencyclopedieën en magazines.

Log in

CDU Online *

Zie UDC Online.

Electronic Enlightenment

Project van de Bodleian Library; biedt toegang tot meer dan 69.000 brieven van correspondenten uit de hele wereld tussen 1600 en 1850. Men vindt er o.a. privégesprekken tussen belangrijke figuren als Voltaire, Lodewijk XVI, Jane Austen, Erasmus of Françoise de Graffigny alsook bibliografische noten en academische.

Log in

JSTOR

JSTOR is een Engelstalige database die full-text toegang geeft tot tijdschriften en e-books op het gebied van de kunsten en de wetenschappen.

Log in

Knowledge Unlatched

Project gebaseerd op een partnerschap tussen bibliotheken en uitgevers met als doel wetenschappelijke werken vrij toegankelijk te maken. De aangeboden titels hebben betrekking op alle vakgebieden van de menswetenschappen: antropologie, economie, onderwijs, geschiedenis, literatuur, politiek …

Log in

Library Information & Science Technology Abstracts with Full Text (LISTA) 

Database met bibliografische referentiegegevens voor specialisten op het gebied van informatie en bibliotheken. Bevat 440 referenties over bibliotheekwetenschappen, media en communicatie, informatiewetenschappen en technologie.

Log in

MLA (Modern Language Association) International Bibliography with Full Text

Jaarlijkse bibliografie van de boeken en artikelen die op alle continenten verschijnen en handelen over taal, moderne literatuur, taalkunde, folklore enzovoort.

Raadpleeg MLA with Full Text Raadpleeg MLA Directory of Periodicals

Mosa

Databank die via web-harvesting de digitale archieven van instellingen verzamelt en zo de wetenschappelijke productie in Open Access uit België en Luxemburg centraliseert.

Log in

OpenBook Publishers

OpenBook Publishers is een universitaire Open Access-uitgever. Dankzij het partnerschap met KBR heeft u toegang tot alle e-boeken die op het platform beschikbaar zijn, in streaming, in ePub en in PDF.

Log in

OpenEdition Journals

Een van de vier platformen van OpenEdition (OpenEdition BooksOpenEdition JournalsCalenda, Hypothèses). Het bevat meer dan 500 tijdschriften uit de mens- en sociale wetenschappen.

Log in

The Oxford Encyclopedia of American Business, Labor, and Economic History

Bevat encyclopedische artikelen over de economische geschiedenis van de Verenigde Staten van Amerika, sinds hun ontstaan tot vandaag.

Log in

ProQuest Research Library

Database met miljoenen artikelen (integrale toegang) uit wetenschappelijke, literaire, historische, artistieke… tijdschriften.

Log in

Répertoire International de Littérature Musicale (RILM) with Full Text

Bevat citaten uit artikelen, boeken, bibliografieën, catalogi, proefschriften, thesissen, films, technische tekeningen, commentaren en tijdschriften over muziek.

Log in

Scriptores possessoresque codicum medii aevi *

Repertorium van de auteurs en eigenaars van middeleeuwse handschriften, gebaseerd op de uitgebreide en aangevulde versies van Scriptores codicum medii aevi en Possessores codicum medii aevi van Sigrid Krämer.

Log in

UDC Online *

Databank in de bibliotheekwetenschappen met betrekking tot het gebruik van de Universele Decimale Classificatie. KBR biedt toegang tot de Franse en de Nederlandse versie. Vraag het wachtwoord voor deze bron aan een bibliothecaris in de leeszaal.

Online toegang tot de Franse versie Online toegang tot de Nederlandse versie

 

* Bronnen die met een asterisk (*) zijn gemakeerd, kunnen om juridische redenen alleen ter plaatse bij de KBR worden geraadpleegd.