fbpx
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Brussels Renaissance Festival: Proef de 15de eeuw in restaurant albert

Van 19 juni 2021
tot 11 juli 2021

Dit evenement is voorbij.

Tijdschema

Begin: 19 juni 2021 - 09:00
Einde: 11 juli 2021 - 16:00

Locatie

Tags

Grijp deze zomer uw kans en bezoek KBR tijdens het Brussels Renaissance Festival. Aan de hand van lezingen, workshops en culinaire hoogstandjes maakt u tijdens het festival kennis met de geuren en kleuren van de 15de eeuw!

Proef de 15de eeuw

Het restaurant op de 5de verdieping van KBR brengt tijdens het Brussels Renaissance Festival een paar 15de-eeuwse accenten aan op het menu.

Op het menu staan makreel met huttentut (Camelina sativa, een vergeten groente) en hypocras, een oude drank op basis van wijn, honing of suiker en specerijen die ook rijkelijk vloeide op het beroemde Banket van de Fazant van Filips de Goede.

Voor deze gerechten werd er inspiratie geput uit de Mesnagier de Paris, een middeleeuws kookboek waarvan de hertogen van Bourgondië een exemplaar hadden.

Bourgondische gerechten en drankjes voeren uw smaakpapillen mee naar de bewogen periode op het einde van de middeleeuwen. Wie het liever bij de 21ste eeuw houdt, kan in restaurant albert ook van hedendaagse gerechten genieten. En dit allemaal met een adembenemend uitzicht over Brussel of op een zonovergoten terras.

Ontdek restaurant Albert

 

 

Ontdek het volledige programma van het Brussels Renaissance Festival in KBR.