fbpx
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Marc Bouchkov, Alexey Stychkin & Georgiy Dubko [volzet]

20 mei 2022
11:30 - 12:30

Dit evenement is voorbij.

Tijdschema

20 mei 2022
11:30 - 12:30

Locatie

Prijs

€5

Tags

Tags:
,

Programma

Geniet van een middagconcert van violisten Marc Bouchkov en Alexey Stychkin en pianist Georgiy Dubko.

Marc Bouchkov gaf zijn eerste concert toen hij zes was, een gebeuren waarop later verschillende prestigieuze internationale prijzen volgden.

Hij is finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd, won de 2de prijs van het internationale Tsjaikovski-concours en verscheen al in concert met grote Europese orkesten. Zijn even briljante partner Georgiy Dubko heeft een indrukwekkende carrière als solo- en kamermusicus.

Alexey Stychkin, een leerling van Marc Bouchkov, had het 5de concerto van Henry Vieuxtemps in maart 2020 in Luik moeten spelen, drie weken nadat hij zowel de 3de prijs als de publieksprijs behaalde op het Concours Vieuxtemps in Verviers. Daar het concert werd afgelast als gevolg van de huidige gezondheidscrisis, stelde Marc Bouchkov aan Alexey voor om deze bladzijde van het repertorium in zijn plaats te spelen op 6 november in KBR. Een mooie revanche die u onder geen beding mag missen.

 

In het kader van de 200ste verjaardag van de geboorte van Henry Vieuxtemps brengen ze de volgende stukken:

  • Henry Vieuxtemps (1820-1881), 5de Concerto op. 37 met cadenza van Eugène Ysaÿe (KBR, Muziek, Mus. Ms. 4346, Depot Koning Boudewijnstichting) & La Sentimentale (KBR, Muziek, Mus. Ms. 392) door Alexey Stychkin
  • Eugène Ysaÿe (1858-1931), Légende norvégienne (KBR, Muziek, Mus. Ms. 4449) door Marc Bouchkov

Dit concert wordt gefilmd en opgenomen in het kader van een partnerschap met de Koning Boudewijnstichting.

Koop tickets Ontdek alle middagconcerten