fbpx
Laden Evenementen
 • Dit evenement is voorbij.

Krokuskriebels in het KBR museum

Van 18 februari 2023
tot 26 februari 2023

Dit evenement is voorbij.

Tijdschema

Begin: 18 februari 2023 - 10:00
Einde: 26 februari 2023 - 17:00

Locatie

Prijs

Free – €11

Tags

Tijdens de krokusvakantie leggen we families graag extra in de watten. We organiseren speelse activiteiten op maat van gezinnen met kinderen tussen 0 en 14 jaar. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in het KBR museum?

 

Op het programma

Zoektocht – Waar is draak Aldo? 

Draak Aldo is verdwenen. Zit hij verstopt in het atelier van de kopiist of tussen de boekenrekken van de bibliotheek? Een spannende avontuur neemt je mee op sleeptouw door de legendes uit de handschriften van de Bourgondische hertogen en hertoginnen. Onderweg ontdek je de magische miniaturen, perkamenten vellen en ganzenveren die draak Aldo in het museum gevonden heeft.

 • Wanneer? Zaterdag 18 t.e.m. zondag 26 februari van 10.00 tot 17.00 uur

 

Workshop – In het lab van de miniaturist 

Wortels, meekrap, vislijm, en zelfs pipi … Dat zijn niet de ingrediënten van een vieze toverdrank, maar ze werden wel gebruikt in middeleeuwse verf! In de ateliers van de miniaturisten waren er geen tubes verf te vinden. In deze workshop ontdek je hoe je planten kan omtoveren in kleuren om miniaturen te schilderen. Een miniaturist kan altijd wel wat hulp gebruiken, dus hou je klaar om de handen vuil te maken en pigmenten fijn te stampen en te mengen tot verf om mee te schilderen. De workshop werd ontwikkeld in samenwerking met het Nationaal Centrum voor de Geschiedenis van Wetenschappen.

 • Wanneer? Dinsdag 21 en donderdag 23 februari van 11.00 uur tot 12.30 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur

 

Open atelier – Word kopiist of miniaturist!

Ga  zelf aan de slag als kopiist of miniaturist. De ganzenveer, inkt en pigmenten staan al klaar! Kan jij je naam schrijven met een echte ganzenveer, zonder vlekken te maken? Of schilder je liever in plaats van te schrijven? Met behulp van pigmenten kan je je eigen kleuren mengen om vervolgens zelf een blazoen of een personage uit de handschriften van het museum te versieren!

 • Wanneer? Zaterdag 18 februari en en zondag 26 februari van 14.00 tot 16.30 uur

 

Tickets

Met een geldig ticket voor het KBR museum kan je deelnemen aan de activiteiten die KBR organiseert in het kader van de Krokuskriebels.

 • Standaard: € 11
 • Verlaagd tarief: € 8
  • 65+, studenten, groepen > 15 personen, Davidsfonds, Cultuursmakers, Leden van de Gezinsbond
 • Gratis:
  • -18 jaar, Museumpas, lerarenkaart, personen met een handicap (+1 begeleider), werkzoekenden, ICOM-kaart, Belspo-kaart, Brussels Card, My Flanders Pass, geldige perskaart

Koop uw museumticket Ontdek het KBR museum