fbpx
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rondetafelgesprek: Toots, bandleider (FR)

27 augustus 2022
12:00 - 13:00

Dit evenement is voorbij.
:
Tags:

Tijdschema

27 augustus 2022
12:00 - 13:00

Locatie

Prijs

€5

Tags

Tags:
Met Michel Herr, Michel Hatzigeorgiou en Bruno Castellucci

Tijdens zijn carrière heeft Toots Thielemans samengespeeld met ontelbare musici onder wie sommige van de allergrootsten zoals Bill Evans, Charlie Parker of Jaco Pastorius. Van de jaren 1970 tot de jaren 2000 maakte hij deel uit van een vast kwartet wanneer hij buiten de Verenigde Staten optrad. Dit zogenaamde ‘Europese’ kwartet was eigenlijk een Belgisch kwartet. Het bestond uit Michel Herr aan de piano en arrangementen, Michel Hatzigeorgiou op de elektrische basgitaar en Bruno Castellucci als drummer.

Een rondetafelgesprek, geleid door Jacques Onan, brengt de leden van deze band samen met wie Toots het vaakst heeft samengespeeld. Met 40 jaar samenwerking voor bandleider Bruno Castellucci, een twintigtal jaar voor Michel Herr en iets meer dan tien jaar voor Michel Hatzigeorgiou is er voldoende gespreksstof voorhanden om deze drie topmuzikanten te horen vertellen over hoe ‘hun Toots-jaren’ zijn verlopen, gaande van hun allereerste ontmoeting tot de vele concerttournees, opnamesessies en repetities. Een perfecte kans om inzicht te verwerven in het dagelijks leven van een wereldster en in zijn collectieve werk, op het podium en achter de schermen.

Koop uw tickets Ontdek de expo

 

Moderator

Jacques Onan, journalist, concertorganisator en programmasamensteller, is vandaag projectleider bij het Maison du Jazz in Luik en bij de Franse Gemeenschap.