Groepsaanbod ‘James Ensor. Inspired by Brussels’

Van 22 februari tot 2 juni 2024 kunt u in KBR terecht voor de tentoonstelling ‘James Ensor. Inspired by Brussels’. James Ensor is een van de grootste kunstenaars uit de Belgische geschiedenis. In 2024 is het 75 jaar geleden dat hij overleed.

KBR en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België beschikken samen over een gevarieerde Ensorverzameling bestaande uit meer dan 250 schilderijen, tekeningen en prenten. We slaan de handen in elkaar en zullen een unieke selectie van de meesterwerken van de kunstenaar samenbrengen.

De tentoonstelling vindt onder meer plaats in het Paleis van Karel van Lotharingen, een verborgen parel in het hart van Brussel en de plek waar James Ensor de kunstwereld samen met kunstkringen als ‘Les XX’ vanaf 1887 voorgoed zou veroveren.

Trek samen met uw vereniging, vrienden of familie naar de expo en ontdek de belangrijke invloed van de stad Brussel op deze Belgische kunstenaar. Volg een rondleiding met een gids of bezoek de expo op eigen houtje na een interactieve lezing door een kenner.

Rondleiding met gids

Een gids neemt u mee op sleeptouw doorheen de tentoonstelling ‘James Ensor. Inspired by Brussels’. Deze rondleiding is de perfecte manier om het werk van James Ensor van dichtbij te bewonderen.

Ontdek de rondleiding

Meet the Master

Laat u onderdompelen in het Brussels universum van James Ensor. Kom details en anekdotes te weten over de tentoongestelde werken, zodat u achteraf met uitgebreide kennis de schilderijen, tekeningen en prenten kunt bekijken. Nadien kunt u op eigen tempo de tentoonstelling bezoeken.

Ontdek de formule