Religieuze penningen

Deze online collectie is maar een fractie van de collectie van het Penningkabinet van KBR. De complete collectie religieuze penningen wordt geschat op 25.000 stukken.

 

Tips voor zoekopdrachten

De catalogus bevat een deel van de religieuze penningen, gewijd aan de Katholieke kerk. Ze bevat de beschrijving van ongeveer 1.340 stukken van het Ancien Régime (16de-18de eeuw). Ze zijn opvraagbaar via de term Religieuze penning in het veld Objectsoort.

De opzoekingen kunnen ook verlopen door het ingeven van de naam van een heilige of een cultusplaats (zoals basiliek, kapel, Scherpenheuvel ea.) in het veld Legende en Beschrijving. Andere trefwoorden zijn mogelijk naargelang het gewenste resultaat.

Sommige stukken zijn gedateerd, zodat het ook mogelijk is om via het veld Datering de gewenste penningen te vinden.

Het huidige werk is gerealiseerd door Fanny Steyaert. Haar werk bevat een analyse van deze penningen: Les médailles religieuses du Cabinet des Médailles (Bruxelles): XVIe – XVIIIe siècle, Wetteren, 2011.

 

Foto’s

De foto’s in de databank mag u gebruiken als werkdocument, maar in geen geval voor een publicatie. Zij zijn namelijk onderhevig aan auteursrechten. Wilt u een foto in een publicatie gebruiken? Dien hier uw aanvraag in.

 

Naar de online catalogus