Om de zes maanden slaan we de bladzijde om

We willen de schoonheid van de boeken van de Bourgondische hertogen graag met iedereen delen, maar dit is niet zonder gevaar voor de collectie. Wanneer een handschrift wordt tentoongesteld, worden de miniaturen en de geschreven tekst erin blootgesteld aan licht. Licht en handschriften zijn niet de beste match, want licht kan er helaas voor zorgen dat de verluchting en kalligrafie in middeleeuwse handschriften na verloop van tijd verbleken.

Om de handschriftencollectie uit het KBR museum te beschermen, houden we het lichtniveau zeer laag en wisselen we de tentoongestelde folio’s of handschriften regelmatig. Rekening houdend met de internationaal aanvaarde normen  moeten de handschriften die zes maanden in het museum worden tentoongesteld, daarna gedurende zes jaar in de archieven worden opgeborgen.

En dat is eigenlijk alleen maar goed nieuws voor u: twee keer per jaar kan u bij ons terecht voor een volledig nieuwe ervaring en ontdekt u weer heel wat nieuwe handschriften en miniaturen! Bij elke stukkenwissel organiseren we passende activiteiten voor jong en oud. Hou de agenda dus zeker in het oog.

 

 

De nieuwe selectie handschriften wordt tentoongesteld vanaf 26 oktober 2021. Wees een van de eersten om de nieuwe boeken in het museum te ontdekken en reserveer uw tickets nu online.

Ontdek het KBR museum Koop tickets