Uitbater gezocht voor restaurant en catering

KBR is op zoek naar een uitbater voor haar restaurant en cateringactiviteiten. Alle horeca-activiteiten in KBR worden exclusief door één uitbater in concessie genomen en werken complementair. De concessie loopt voor een periode van 9 jaar.

De uiterste indieningsdatum voor de kandidaat-uitbaters is 19 augustus 2019 om 12.00 uur. Het referentienummer van deze aanbesteding is KBR-KBR-CONCES-2019-01-F24.

Website openbare aanbestedingen openen

 

 

KBR: ontmoetingsplek met ambitie

KBR brengt mensen en kennis samen. Vandaag lokt het gebouw in het hart van Brussel al heel wat onderzoekers en studenten die op zoek zijn naar een aangename plek om te studeren, te lezen, te werken of een hapje te eten.

Maar de ambitie reikt verder. Op 15 oktober 2019 opent in KBR de tijdelijke tentoonstelling The World of Bruegel in Black and White. In en rond de 16de-eeuwse Nassaukapel opent in mei 2020 een nieuw museum. KBR mikt met deze projecten op 200.000 jaarlijkse bezoekers.

KBR heeft alle troeven in handen om naast studenten en Brusselaars ook internationale bezoekers een topbeleving aan te bieden. In deze hernieuwde dynamiek krijgt het restaurant een belangrijke plaats als bijkomende troef in de beleving die KBR haar bezoekers wil aanbieden.

 

Ons publiek

Het nieuwe restaurant is in de eerste plaats een ‘bibliotheek- en museumrestaurant’. Dit wil zeggen dat bezoekers van KBR het restaurant gebruiken voor een drankje en een hapje voor of na hun museum- of bibliotheekbezoek, om mensen te ontmoeten, na te praten, enzovoort. Dit gaat om (internationale) museumbezoekers, onderzoekers, studenten en Brusselaars op zoek naar ‘een kalmteplek’ in de stad.

De personeelsleden van KBR en enkele omliggende diensten vormen een tweede grote groep die dagelijks gebruik zal maken van het restaurant.

 

 

Concessie: uitbating in 2 fases

Omdat er momenteel renovatiewerken aan de gang zijn in KBR, zal de uitbating van de restaurantconcessie in 2 fases verlopen. De concessie start op 15 oktober 2019, de datum van opening van de tentoonstelling The World of Bruegel in Black and White. U heeft voordien de tijd om fase 1 voor te bereiden.

  • Fase 1: tijdelijke opstelling (15 oktober 2019 – ten laatste 14 mei 2020). U werkt een tijdelijke oplossing uit in de vorm van een pop-up om de periode te overbruggen tussen de sluiting van het huidige restaurant (datum overeen te komen) en de opening van de langdurige concessie.
  • Fase 2: langdurige concessie met looptijd van 9 jaar (vanaf 14 mei 2020). De pop-up loopt maximaal tot de aanvang van de langdurige concessie, die start met de opening van het KBR museum op 14 mei 2020.

 

Opties voor de locatie van het restaurant

We willen alle inschrijvers maximaal de vrijheid en tijd geven in hun keuze en uitwerking van hun concept voor de concessie. Daarom geven we twee opties:

  1. Concessie met restaurant op verdieping +5: U werkt een restaurantconcept uit waar het huidige restaurant gevestigd is.
  2. Concessie met restaurant op gelijkvloers: Het restaurant zich zal bevinden waar vandaag de Handschriftenleeszaal gevestigd is.

 

Verplicht plaatsbezoek

Een plaatsbezoek is verplicht (enkel mogelijk in week 28 of 29). U krijgt een rondleiding (+/- 90 minuten) en kunt vragen stellen. Alle vragen en antwoorden worden gebundeld en aan alle deelnemers bezorgd.

U vindt alle informatie over het verloop van de procedure en de selectievereisten in de concessieoproep. Het referentienummer van dit dossier is KBR-KBR-CONCES-2019-01-F24.

Ga naar de concessieoproep