Activiteiten ‘Toots 100. The Sound of a Belgian Legend’

Rondleiding: ‘Toots 100. The Sound of a Belgian Legend’ in het Brussels dialect

Nen Brusselse gids pakt a mei dui d’expozeese. Oftwewel: een Brusselse gids neemt u mee op sleeptouw doorheen de tentoonstelling. Ontdek de expo ‘Toots 100. The Sound of a Belgian Legend’ tijdens een rondleiding op zondag 24 juli.

Rondleiding: De roots van de mondharmonica en de jazzarchieven van het MIM

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Toots 100. The Sound of a Belgian Legend’ ontdekt u meer over de mondharmonica tijdens een bezoek aan het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) op zaterdag 9 juli of 13 augustus.

Vakantieatelier: Spelen als Toots!

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Toots 100. The Sound of a Belgian Legend’ organiseert het Muziekinstrumentenmuseum (MIM) van 4 tot 8 juli een vakantieatelier voor de jongste Tootsfans!

Lezing: à la découverte de l’harmonica et de sa famille – les instruments à anches libres (FR)

Tijdens de nocturne op donderdag 23 juni neemt Géry Dumoulin u mee voor een ontdekkingstocht in de wereld van de harmonica en verwante instrumenten. Deze familie van instrumenten zal na de lezing geen geheimen meer voor u hebben.

Lezing: Toots, Bruxelles et la Belgique (FR)

Op 10 juli vertelt Marc Danval u alles over de onlosmakelijke banden tussen Toots, Brussel en België.

Afbeeldingen – Images

Rondetafelgesprek: Toots, bandleider (FR)

In het kader van de expo ‘Toots 100. The Sound of a Belgian Legend’ organiseert KBR op 27 augustus een rondetafelgesprek met de muzikanten met wie Toots Thielemans het vaakst heeft samengespeeld.