Éen miljoen pagina’s gedigitaliseerd in BelgicaPeriodicals

Sinds 1 oktober heeft BelgicaPeriodicals een symbolische kaap gerond: u vindt op het platform nu al meer dan één miljoen gedigitaliseerde pagina’s van Belgische tijdschriften om ‘full text’-opzoekingen in uit te voeren.

BelgicaPeriodicals biedt u toegang tot 134 tijdschriften en periodieke publicaties van de 18de eeuw tot vandaag, die in KBR worden bewaard. Dankzij de OCR-techniek (Optical Character Recognition) kunt u ‘full text’-opzoekingen uitvoeren. Vandaag staan er 1.070.104 pagina’s online.

Met de hulp van robotscanners

Het symbolische cijfer van één miljoen is een belangrijke stap wat betreft de uitbreiding van de digitaliseringscapaciteit van KBR. Zeker als u weet dat de portaalsite werd gelanceerd in februari 2020. Twee jaar later heeft u al toegang tot meer dan één miljoen gedigitaliseerde pagina’s.

KBR kon het voorbije jaar het tempo voor de digitalisering van de tijdschriften in haar collecties gevoelig opdrijven. Dat was mogelijk door de introductie van robotscanners in het digitaliseringspark, waardoor de digitaliseringsketen gedeeltelijk geautomatiseerd werd. Dit mooie resultaat was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder het harde werk van een team van gemotiveerde medewerkers.