fbpx
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Rooftop Concert Book of Air VVOLK

14 oktober 2019
11:30 - 13:00

Dit evenement is voorbij.

Tijdschema

14 oktober 2019
11:30 - 13:00

Locatie

Prijs

€10

Tags

Trap ‘The World of Bruegel in Black and White’ mee af!

De dag voor de opening van ‘The World of Bruegel in Black and White’ huldigt KBR een mural in van Phlegm, een grote naam in de wereld der straatkunstenaars. Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling The World of Bruegel in Black and White steekt hij het gebouw van KBR in een nieuw jasje. Bovendien doet KBR er een schepje bovenop door tegelijk haar infrastructuur ter beschikking te stellen voor een concert ter ere van de 40ste verjaardag van de Ancienne Belgique (AB).

Het concert vindt plaats op het dakterras van KBR (niveau +5), een van de meest geliefde hotspots in hartje Brussel. Bij slecht weer zal het concert natuurlijk binnen doorgaan.

Het concert zelf werd geïnspireerd door de muziekkeuze van Phlegm. Hij werkt vooral graag in stilte, maar weet daarnaast ook muziek te appreciëren van artiesten die met het concept stilte spelen. Book of Air VVOLK bleek de perfecte keuze.

De band brengt een reeks gebundelde composities die specifieke muzikale parameters onderzoeken. De parameters waarmee ze experimenteren, staan in nauw verband met geluid, frequentie en tijd. Vragen die de artiesten zich stellen zijn: ‘Hoe wordt de perceptie van geluid beïnvloed door de tijd? Wat gebeurt er als we de tijd vertragen, de tijd uitrekken en een microscoop gebruiken om in te zoomen op geluid?’ Kortom, met hun verstilde muziek koesteren ze net zoals KBR en Phlegm de tijd.

 

Evenement in het kader van de tentoonstelling The World of Bruegel in Black and White.

 

We hebben uw steun nodig

Help ons een uniek album met tekeningen van James Ensor te restaureren (het Rousseau-album).

387 €

Van de 15 000 € opgehaald

20

Donateurs

2.58%
View detail